Căuta…

Search
Close this search box.

Silent Yachts adaugă o velă în formă de aripă catamaranului electric solar

Ana Cristina Militaru
07/07/2021
No Comments

Compania Silent Yachts a lansat noile catamarane electrice solare. Noutatea este dată de cele 12 panouri solare în plus față de modelul anterior și o velă în formă de aripă pentru propulsie suplimentară pe apă.

Silent 60 se întinde pe o lungime de până la 18 m și are o carenă reproiectată cu o linie de plutire mai lungă. Puterea ambarcațiunii este asigurată de 42 de panouri solare distribuite în partea de sus care se combină și alimentează bateria de 286 kWh. Perechea de motoare electrice permit viteza maximă de 37 km/h, nava având o autonomie zilnică de până la 161 km folosind doar energie solară.


Vela în formă de aripă este instrumentul care maximizează performanțele navei Silent 60 deoarece este ușoară, compactă, folosește un catarg de 61 de cm și poate fi umflată cu o pompă electrică în câteva secunde. Are o suprafață de 13 mp în extensie completă și poate adăuga până la 9 km / h la viteza bărcii.

Silent 60 a înregistrat deja 17 cereri de comandă iar prețul de pornire al ambarcațiunii este de 2,2 milioane EUR. Modelul va fi prezentat la Festivalul de Yachting de la Cannes din acest an, în septembrie.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT