Căuta…

Search
Close this search box.

Samsung lansează MICRO-LED

Dan Vardie
10/12/2020
No Comments

Acum câțiva ani, Samsung a dezvăluit The Wall, un ecran uriaș care era mai mult un panou publicitar decât un sistem de home-entertainment. Acum, compania aduce tehnologia MicroLED, care se află în spatele acestuia, către televizoarele de nișă.

Televizoarele LED disponibile în prezent folosesc lumini de fundal cu LED-uri, dar afișajele în sine sunt cu cristale lichide (LCD).

Afișajele MicroLED oferă o imagine de fidelitate mult mai mare și sunt construite folosind o serie de mici lumini LED, care reprezintă fiecare pixel individual, similar cu o tabelă de scor de pe un stadion. Acești pixeli își pot produce propria lumină și culoare, permițând o reprezentare mai realistă a culorilor, o luminozitate și un contrast mai precise.

Samsung a lansat tehnologia MicroLED, la CES 2018, cu The Wall ,un afișaj modular de 146 inch, care permite conectarea mai multor segmente pentru a crea tot felul de forme și dimensiuni. Anul următor, dimensiunea a crescut la 219 inch și apoi la 292 inch, cu rezoluții de până la 8K. Cu toate acestea, niciuna dintre displayurile prezentate nu este destinată consumatorilor generali, fiind mai potrivite pentru publicitate și afișaje publice.

Samsung a experimentat anterior televizoarele modulare MicroLED pentru uz casnic, dar nu a funcționat. Până la urmă cine are nevoie de un ecran pe care să-l poată asambla ca pe piesele Lego? Dar astăzi, compania a prezentat primul său televizor MicroLED, în format 16:9.

Noul televizor MicroLED măsoară 100 de inch și are un raport ecran/corp de 99,99 la sută, având foarte puțin spațiu de pierdut. Acest televizor oferă o rezoluție 4K, alcătuită din opt milioane de pixeli, ceea ce înseamnă că poate afișa imagini cu o dinamică ridicată (HDR) și poate exprima gamele de culori DCI și Adobe RGB în totalitate.

De asemenea, televizorul poate folosi tot spațiul ecranului, permițând divizarea acestuia și redarea a până la patru surse diferite simultan. Aceste secțiuni de ecran pot avea fiecare dimeniuni de până la 55 inch, deci este ca și cum ai avea mai multe televizoare de dimensiuni normale.

Samsung  susține că MicroLED-urile în sine sunt foarte rezistente, având o durată de viață de până la 100.000 de ore, adică un deceniu de utilizare continuă, 24/7.

Nu se știe cât de mult va costa MicroLED de 110 inch, dar probabil că va fi mai mult decât și-ar dori sau vor putea cheltui majoritatea oamenilor pe un televizor. Totuși, Samsung spune că lucrează la modalități de reducere a dimensiunilor tehnologiei, ceea ce ar putea însemna că în viitorul apropiat acesta va fi disponibil pe dimensiuni mai mici, cu prețuri mai modeste.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT