Căuta…

Search
Close this search box.

Recoltă de struguri bogată și atipică în regiunea Champagne

Dan Vardie
17/10/2019
No Comments
champagne

Vara a fost mai călduroasă ca de obicei și în faimoasa regiune Champagne, așa că strugurii proaspăt recoltați sunt mai dulci iar șampania va avea alt caracter.

Concentrația de zahăr din strugurii de șampanie este de două ori mai mare decât cea la care se așteptau specialiștii la sfârșitul lunii august. Dulceața este un factor care intensifică procesul de maturare.

Așteptați-vă la ce-i mai bun, ne promit reprezentanții caselor faimoase LVMH din care fac parte Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug și Mercier. Fiecare brand are semnătura proprie iar gusturile vor fi altfel puse în valoare.

„Vremea extrem de caldă și absența ploii în timpul maturării strugurilor dau vinuri mai concentrate și mai bogate, iar nivelul ridicat de acciditate din struguri aduce un plus de presiune”, spune Vincent Chaperon, Cellar Master Dom Pérignon.

Peste 5.000 de oameni participă în fiecare an la recoltarea manuală a strugurilor din regiunea Champagne. Vița de vie se întinde pe o suprafață de 17 kilometri pătrați.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT