Căuta…

Search
Close this search box.

Louis Vuitton, Chanel și Hermès, cele mai valoroase mărci

Dan Vardie
20/02/2020
No Comments
Kantar louis vuitton

Potrivit unui studiu Kantar, cele mai valoroase mărci franțuzești, în 2020, sunt Louis Vuitton, Chanel și Hermès.

Louis Vuitton valorează 53,4 miliarde de dolari, în creștere cu 15%, Chanel 43 miliarde de dolari și Hermès 34,6 miliarde de dolari, înregistrând, de asemenea, o creștere cu 10 procente, numai în ultimul an. Împreună, primele 50 de mărci din Franța valorează 309,7 miliarde de dolari.

Sectorul de lux înclină balanța în clasamentul celor mai valoroase mărci – nouă dintre brand-urile premium din clasament (Louis Vuitton, Chanel și Hermès, Cartier, Dior, Hennessy, Saint Laurent, Moet & Chandon, Givenchy) reprezintă aproape un sfert și contribuie substanțial la creștere. Reprezentanții Kantar subliniază că prestigiul mărcilor franțuzești pe plan internațional este primul factor de creștere, iar inovația, mai ales în domeniul cosmetic, reprezintă un alt motor al succesului. Mărci precum L’Oreal Paris (a 4-a în top cu o valoare de 27,8 miliarde de dolari) și chiar Sephora (brand deținut de LVMH) au sedus tinerele generații cu noile tehnologii.

BrandZ, cel mai mare studiu mondial modial privind capitalul brand-urilor, este singurul clasament de evaluare a mărcii, care combină o analiză riguroasă a datelor financiare cu un studiu aprofundat legat de comportamentul consumatorilor. În ultimii 20 de ani, au fost interogați peste 3,9 milioane de consumatori din toată lumea.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT