Căuta…

Grupul de lux Kering, pe plus

Țepeș-Greuruș Oana
23/03/2020
No Comments
kering

După ce LMVH și L’Oreal s-au lăudat cu rezultate financiare excepționale, a venit rândul grupului de lux Kering să raporteze o creștere de peste 10 procente, în 2019.

Cu o cifră de afaceri estimată la peste 15,8 miliarde de euro, gigantul de lux a înregistrat anul trecut o creștere de 13,3%: „În 2019, Kering a realizat un nou an de creștere puternică: cifra de afaceri a grupului a depășit 15 miliarde de euro și marja noastră operațională curentă a atins, pentru prima oară, pragul de 30 de procente”, a precizat Francois-Henri Pinault, președinte-director general Kering.

Dacă ar fi să analizăm mai în detaliu, cea mai bună performanță a înregistrat-o brand-ul Gucci. Cu o cifră de afaceri evaluată la 9.628,4 milioane de euro, reprezentanții Kering spun că Maison Gucci și-a dublat vânzările între 2016 și 2019. De asemenea, pe plus a fost și Saint Laurent, cu o creștere de 14,4 a cifrei de afaceri, în timp ce Bottega Veneta a avut doar 2,2%. Balenciaga și Alexander McQueen au înregistrat creșteri de peste 17%.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =

Articole similare