Căuta…

Search
Close this search box.

Grupul de lux Kering, pe plus

Dan Vardie
23/03/2020
No Comments
kering

După ce LMVH și L’Oreal s-au lăudat cu rezultate financiare excepționale, a venit rândul grupului de lux Kering să raporteze o creștere de peste 10 procente, în 2019.

Cu o cifră de afaceri estimată la peste 15,8 miliarde de euro, gigantul de lux a înregistrat anul trecut o creștere de 13,3%: „În 2019, Kering a realizat un nou an de creștere puternică: cifra de afaceri a grupului a depășit 15 miliarde de euro și marja noastră operațională curentă a atins, pentru prima oară, pragul de 30 de procente”, a precizat Francois-Henri Pinault, președinte-director general Kering.

Dacă ar fi să analizăm mai în detaliu, cea mai bună performanță a înregistrat-o brand-ul Gucci. Cu o cifră de afaceri evaluată la 9.628,4 milioane de euro, reprezentanții Kering spun că Maison Gucci și-a dublat vânzările între 2016 și 2019. De asemenea, pe plus a fost și Saint Laurent, cu o creștere de 14,4 a cifrei de afaceri, în timp ce Bottega Veneta a avut doar 2,2%. Balenciaga și Alexander McQueen au înregistrat creșteri de peste 17%.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT