Căuta…

Search
Close this search box.

Volocopter vinde bilete pentru zborul cu eVTOL

Dan Vardie
14/12/2020
No Comments

Compania germană Volocopter a declarat că va lansa zboruri comerciale eVTOL în următorii doi-trei ani, iar biletele au fost scoase la vânzare.

Deși Singapore nu este pe lista celor mai aglomerate orașe din lume, Volopter a anunțat că va construi, în următorii trei ani, în orașul asiatic o flotă de peste 200 de taxiuri aeriene. Compania a efectuat mai multe zboruri de testare, inclusiv un zbor de altitudine, cu echipaj, la sfârșitul anului 2019.

La un preț de 300 de euro, zborurile VoloFirst  s-au vândut rapid pentru ceea ce va fi probabil o distracție pitorească de 10-15 minute peste apele sudice, oferind vederi uluitoare ale orizontului Marina Bay.

Cu toate acestea, prețul zborului cu VoloFirst este mult mai ieftin decât singurul zbor cu elicopterul disponibil în oraș, care oferă un zbor pitoresc pentru patru persoane, timp de 45 de minute peste Singapore, la prețul de 2.600 de dolari, fără fotografii permise.

Înainte ca taxiurile aeriene să poată lua pasageri, Volocopter va trebui să fie certificat navigabil de către Agenția Europeană de Siguranță a Aviației, precum și de autoritatea din Singapore.

„Singapore este renumit pentru rolul său de lider în adaptarea și dezvoltarea noilor tehnologii. Cooperarea noastră cu Consiliul de Dezvoltare Economică, Ministerul Transporturilor și Autoritatea de Aviație Civilă din Singapore la zborul nostru anterior a arătat că nu există un loc mai bun în Asia pentru lansarea serviciilor noastre de taxi aerian electric. Institutele de cercetare ale orașului joacă un rol esențial în acest sens. Subiecte precum validarea rutelor pentru operațiuni autonome, știința materialelor și cercetarea privind tehnologia bateriilor sunt foarte importante pentru succesul nostru pe termen lung în afaceri”, a declarat Florian Reuter, CEO-ul Volocopter.

Deși 2023 este foarte aproape, iar zborurile cu eVTOL ni se par îndepărtate, Volocopter are unul dintre cele mai simple designuri de taxi aerian. Acesta nu are rotoare motorizate sau zbor orizontal susținut de aripi, nu încearcă să realizeze o rază lungă de acțiune, folosind un sistem de propulsie cu hidrogen și este un vehicul mic, ușor, alimentat de la baterie, cu multe rotoare deasupra, oferind un factor de redundanță puternic. Deci, comparativ cu majoritatea proiectelor emergente de taxi aerian, eVTOL poate fi relativ ușor de certificat.

Având în vedere autonomia extrem de limitată, de doar 35 de kilometri, poate orașul compact Singapore este într-adevăr locul perfect pentru a începe. Serviciul Volocopter va fi o inițiativă turistică din perspectiva Singapore, dar compania intenționează să își extindă zborurile peste granița cu Malaezia.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT