Căuta…

Search
Close this search box.
zbor virgin galactic

Virgin Galactic, investigată pentru zborul în spațiu din iulie

Florin Amariei
05/09/2021
No Comments

Miliardarul Richard Branson s-a aflat la bordul navei care a realizat primul zbor în spațiu sub egida Virgin Galactic. Se pare că piloții au ignorat o problemă care ar fi dus la amânarea efectuării acestui test. Acum s-a pornit o investigație.

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a confirmat că a deschis o anchetă ce vizează acel zbor în spaţiu. Vehiculul companiei Virgin Galactic a deviat de la traiectoria sa, părăsind spaţiul aerian care fusese dedicat acelei misiuni.

Totuşi, compania Virgin Galactic a dat asigurări în acea perioadă spunând că zborul s-a desfăşurat aşa cum era prevăzut. “În timpul zborului din 11 iulie 2021, vehiculul construit de Virgin Galactic, SpaceShipTwo, a deviat de la autorizaţia sa emisă de autoritatea pentru controlul circulaţiei aeriene atunci când se întorcea spre Spaceport America”, baza spaţială folosită de această companie într-o zonă deşertică din statul american New Mexico, au explicat reprezentanţii FAA.

“Ancheta este în curs de desfăşurare”, a precizat agenţia americană.

Problema de traiectorie ameninţa să compromită faza misiunii ce viza revenirea pe Terra, în timp ce vehiculul plana în aer, înainte de a ateriza pe o pistă. O lumină roşie aprinsă în cabina vehiculului orbital este sinonimă cu existenţa unei probleme grave, care ar fi putut să determine un incident fatal.

Un eşec al misiunii ar fi afectat grav imaginea companiei Virgin Galactic, care a invitat toată presa americană şi numeroşi spectatori celebri – inclusiv pe miliardarul Elon Musk – să asiste la acel eveniment transmis în direct pe internet.

Cei doi piloţi aflaţi la bord au decis să continue misiunea în pofida aprinderii acelor lumini, iar aterizarea s-a desfăşurat în cele din urmă fără probleme.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT