Căuta…

Search
Close this search box.

Vinurile D.O.P Pago de Otazu au obținut 92 și 93 puncte la competiția Guía Peñín 2024.

Filip Sirbu
13/07/2023
No Comments

Vinurile D.O.P. Pago de Otazu au obținut 92 și 93 de puncte în noua ediție a Guía Peñín 2024.

Pago de Otazu Chardonnay cu Crianza 2021, D.O.P. Pago de Otazu – 93 de puncte. “Acest vin alb 100% Chardonnay are o culoare galben strălucitor. La miros, se pot observa arome de stejar cremos, condimente și fructe cu sâmburi. Pe palat, este un vin bogat, cu textură cremoasă, structurat, lung și prăjit, cu o finețe amară.” – Ghidul Peñín 2024. Strugurii au fost culeși manual în septembrie 2021, în cutii de 12 kg, în vieyardul nostru Baudelaire, înainte de a fi fermentați în butoaie de stejar francez din diferite păduri, la o temperatură de 16 grade Celsius. A fost apoi maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar francez, cu batonnâge săptămânal al drojdiilor (60% în butoaie noi și 40% în butoaie folosite anterior).

Pago de Otazu 2020, D.O.P. Pago de Otazu – 92 de puncte. “Acest vin roșu are o culoare de cireșe negre cu o margine granat, și prezintă arome de fructe roșii, lemn, tutun și condimente. Pe palat este condimentat, cu taninuri rotunde și lungi.” – Ghidul Peñín 2024. Pago de Otazu 2020 (D.O.P. Pago de Otazu) este o combinație de Merlot (62%) și Cabernet Sauvignon (38%) realizată cu struguri culeși manual din viile noastre selectate certificate D.O.P. Pago de Otazu, în cutii de 12 kg, pentru a menține calitatea fructului până la presare. Procesul de vinificație începe cu o criomacerare la 5 grade Celsius timp de șapte zile. Fermentația alcoolică are loc în mici rezervoare de beton (40 hectolitri), urmată de o fermentație malolactică în butoaie de stejar francez. Vinul rezultat este maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar francez.

Altar 2013, D.O.P. Pago de Otazu – 93 de puncte. “Acest vin roșu 100% Cabernet Sauvignon are o culoare de cireșe negre cu o margine granat. La miros, se pot observa arome de lemn, tutun, condimente, piele și fructe negre. Pe palat, este condimentat, cu taninuri rotunde și lungi.” – Ghidul Peñín 2024. Altar (D.O.P. Pago de Otazu) este un vin realizat exclusiv din soiul Cabernet Sauvignon. Strugurii au fost culeși manual în octombrie 2013 din doar două vii selectate de pe proprietatea noastră. Înainte de fermentare, s-a procedat la o macerare la rece la 8 grade Celsius timp de o săptămână. Apoi, fermentația malolactică a avut loc cu drojdie fină în butoaie de stejar francez de 225 de litri. Acest vin a fost maturat timp de 18 luni în butoaie de stejar francez, urmate de minimum 60 de luni în sticlă.

1 Ha. Una Historia Chardonnay 2019, D.O.P. Pago de Otazu – 93 de puncte. “Acest vin 100% Chardonnay este un vin cu tensiune. Cu o culoare de paie strălucitoare, prezintă arome expresive de flori albe și plante uscate. Pe cerul gurii, este gustos, fructat și echilibrat.” – Ghidul Peñín 2024. 1 Ha. Una Historia Chardonnay este un vin realizat din strugurii Chardonnay proveniți din solul calcaros-argilos al viei Viña Urrutia de pe proprietatea noastră. A fost cules manual în septembrie 2019 și apoi presat ușor. Două treimi din vin au fermentat în rezervoare de beton în formă de ou, cu o maturare ulterioară de 6 luni pe drojdii. În același timp, o treime a fermentat și s-a maturat în butoaie de stejar francez din pădurea Vosges. Vinul rezultat a fost rafinat în sticlă timp de minimum 18 luni.

Vinurile Otazu sunt disponibile în România exclusiv prin CAESAR Concierge. Contact: alexandra@caesar.club.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT