Căuta…

Search
Close this search box.

URWERK UR-100 V Iron: simplu, dar uimitor

Dan Vardie
11/11/2020
No Comments

URWERK și-a îmbogățit colecția UR-100 cu noua versiune UR-100 V Iron, un ceas realizat manual și evidențiat prin finisajul delicat subtil.

Noul model URWERK UR-100V Iron are un aer nostalgic, amintind de primele modele ale mărcii. Acesta are o carcasă din oțel inoxidabil și titan, realizată manual, într-un finisaj monocrom, fără ornamente inutile.

Noul ceas al celor de la Urwerk aduce o noutate colecției.  Pe lângă afișajul complicat al orelor și minutelor, artificiu tehnic și stilistic brevetat de URWERK pe care se bazează seria UR-100, UR-100V Iron are o configurație îmbunătățită, care pune accentul pe afișajul timpului. Mai mult decât atât, după ce indicatorul minutelor a ajuns la minutul 60, acesta va indica spre un marcaj de 20 de minute, pe care este trecută borna de 555 de kilometri. Acest marcaj reprezintă distanța pe care o parcurgi în 20 de minute dacă te afli pe ecuator. Marcajul de pe partea opusă a cadranului indică distanța parcursă prin spațiu, în jurul soarelui, și anume 35.740 km în 20 de minute.

Pe cadranul noului model Urwerk, spațiul dintre indicii timpului și indicii distanței este egal, dar orele și minutele sunt marcate cu albastru, iar kilometri au culoarea albă.

Cofondatorul URWERK, Felix Baumgartner, dezvăluie că această idee i-a venit de la un ceas pe care l-a primit de tatăl său, Geri, un restaurator cunoscut al ceasurilor antice. „A fost realizat de Gustave Sandoz pentru Expoziția Universală din 1893. În loc să arate timpul, acesta indica distanța parcursă de un punct de pe ecuator”, a spus Baumgartner.

Pentru a citi articolul complet, apasă https://temporis.ro/urwerk-ur-100v-iron-simplu-dar-uimitor/

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT