Căuta…

Search
Close this search box.

United, parteneriat cu Boom pentru un nou avion supersonic

Florin Amariei
04/06/2021
No Comments

Nevoia de călătorii rapide de pe un continent pe altul s-ar putea să fie în curând satisfăcută de United Airlines și Boom. Concorde ar putea avea, în sfârșit, un urmaș.

Boom mai are nevoie de câteva concretizări pentru a-și lansa aeronava supersonică, dar deja a primit confirmarea că va avea un client serios. United Airlines, operator aerian american, a încheiat o înțelegere care prevede achiziția a 50 de unități. Promisiunea de cumpărare este valabilă, însă, doar după ce Boom reușește să dovedească că aeronava este sigură și poate atinge viteza de 2100 km/h. Cu această valoare în minte, e relevant să menționăm că o călătorie Sydney – Los Angeles ar dura doar 8 ore.

Compania a construit un model la scară 1:3 denumit XB-1 care poate depăși bariera sunetului. Acesta, însă, n-a zburat încă. Prima decolare ar urma să aibă loc în 2022. Modelul final adresat pasagerilor va purta denumirea Overture și ar putea transporta 88 de persoane. Varianta comercială a avionului supersonic ar fi gata de zbor în 2025. Faptul că United a semnat deja o promisiune de cumpărare subliniază progresul și potențialul celor de la Boom.

Până la achiziție, United și Boom vor lucra împreună pentru a realiza primele 15 avioane supersonice. Linia comercială aeriană americană va avea doar rol consultativ.

Zborurile care depășesc Mach 1 au fost interzise în SUA încă din 1973 din cauza poluării fonice, dar regulile s-ar putea schimba.

United Airlines este încrezătoare în efectuarea primului zbor supersonic post-Concorde în 2029, având în vedere că se urmărește și folosirea unui combustibil mai curat față de kerosenul din prezent.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT