Căuta…

Search
Close this search box.

Un memorial în cinstea lui Walter Lange

Aurel Dragan
22/09/2020
No Comments

Orașul Glashütte a adus un omagiu ceasornicar pionier care a jucat un rol cheie în reconstrucția industriei de orologerie de precizie din Saxonia din 1990.

În prezența fostului prim-ministru al Saxoniei, Kurt Biedenkopf, CEO-ul lui Lange & Sohne, Wilhelm Schmid, fiul lui Walter Lange Benjamin împreună cu soția sa Joanna și alți invitați invitați  a dezvăluit monumentul din bronz creat de Thomas Jastram.

În piața reproiectată din centrul orașului a fost dezvăluit statuia fondatorului companiei Walter Lange lângă biserica Saint Wolfgang, ca parte a serbărilor de aniversare a 175 de ani a industriei orologeriei din Glashütte. Orașul aduce un omagiu omul care a adus ceasornicăria de precizie la Glashütte pentru a doua oară după reîntregirea germană din 1990. Fără decizia sa de perspectivă de a continua moștenirea familiei sale și de a face o începând din nou, nu ar exista o industrie a orologeriei înfloritoare astăzi în Saxonia.

Walter Lange a fost la București, cu ocazia Galei Premiilor CAESAR, devenind membru în celebra CAESAR Honoris Hall of Fame. La data vizitei sale, dl Lange avea 87 de ani, fiind cel mai vârstnic membru al Galeriei CAESAR – unică la nivel mondial in domeniul luxului! – care a venit personal în România pentru a fi primit în Hall of Fame.

„Când Zidul Berlinului a căzut în 1989, Walter Lange a fost preocupat de mai mult decât doar reînvierea numelui A. Lange & Söhne”, a explicat CEO-ul Lange, Wilhelm Schmid. “El a privit-o întotdeauna ca pe un efort personal de a oferi o nouă perspectivă pentru oamenii din Glashütte.”

Potrivit lui Wilhelm Schmid, continuarea moștenirii lui Walter Lange rămâne atât o provocare, cât și o datorie: „Continuăm lucrarea lui Lange exact așa cum a intenționat-o, cu un angajament față de bunăstarea orașului și a oamenilor.”

A memorial to Walter Lange was unveiled in front of the St. Wolfgang Church in Glashütte on 18th September 2020. The event was part of celebrations that marked the 175th anniversary of the town’s watchmaking industry and paid tribute to the man, who brought precision watchmaking back to Glashütte after German reunification in 1990.

Bronz, în mărime naturală

La ceremonie au participat invitați din lumea politicii, societății și afacerilor. Dezvăluirea a fost descrisă drept „un moment foarte agitat” de către Hartmut Knothe, care a ajutat la construcția companiei de la bază, fiiind unul dintre primii administratori. Fostul ministru și președinte al Saxoniei, Kurt Biedenkopf, a mulțumit companiilor implicate și oamenilor din Glashütte și statului liber din Saxonia, fără sprijinul căruia acest proiect nu s-ar fi realizat niciodată.

Sculptorul din Hamburg Thomas Jastram a reușit să surprindă esența lui Walter Lange, înfățișându-l ca pe o figură de bronz în mărime naturală. Acest lucru se leagă de percepția generală a lui Walter Lange ca o persoană caldă și abordabilă, cineva care nu a vrut niciodată să fie pus pe un piedestal. Sculptorul a încapsulat personalitatea dinamică a unui individ care a jurat să nu stea niciodată pe loc.

Locul memorialului de pe piața bisericii reproiectate reflectă legătura intimă între familia Lange și Glashütte. Se află la doar câțiva metri distanță de piatra comemorativă pentru străbunicul lui Walter Lange, Ferdinand Adolph Lange, care a adus ceasornicăria de precizie la Glashütte pentru prima dată în urmă cu 175 de ani.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT