Căuta…

Search
Close this search box.

Turnul răsucit cu rol ecologic din Taipei, gata de lansare

Florin Amariei
29/01/2021
No Comments

Turnul răsucit imaginat de Vincent Callebaut și construit în Taipei este aproape gata de lansare. Proiectul poartă numele de Agora Garden Tower și are capacitatea de absorbi peste 130 de tone de dioxid de carbon anual.

O oază de verdeață într-un centru urban aglomerat a reușit să își facă, în cele din urmă, apariția în Taipei. Cu o întârziere de patru ani și la mai bine de un deceniu după ce a fost predat constructorilor, Agora Garden Tower este gata să-și primească invitații, rezidenții și viitoarele afaceri. Mai sunt doar câteva aspecte de finisat și clădirea va fi complet operaționalizată.

Agora Garden Tower are 93,2 metri înălțime, 21 de etaje și 4 în plus la subsol. Nu arată la fel de verde ca în randări, însă asta este de înteles. Cei peste 23.000 de arbori împreună cu alte plante au timp să crească.

Grație instalațiilor de elemente verzi, turnul nu este doar netru din punct de vedere al amprentei de carbon, ci și va contribui la reducerea poluării cu dioxid de carbon. Multiplele specii de arbori și plante vor forma un ecosistem de care vor beneficia locatarii, dar și întregul oraș. Aceștia sunt plantați de botaniști de renume și vor fi îngrijiți de administratori pentru a le garanta viabilitatea.

Proiectul urmează să primească standardul LEED Gold pentru clădiri verzi. Printre tehnologiile folosite și măsurile de siguranță implementate se numără energia solară și eoliană pentru a reduce consumul de rețea, reciclarea apei de ploaie, ventilație naturală, lifturi regenerative, încălzire eficientă și corpuri de apă pentru economisirea apei instalate.

Cum cutremurele și vânturile puternice sunt o preocupare reală în acea parte a lumii, VCA a folosit ceea ce numește protecție seismică „de nivel nuclear” sub forma unui design structural care este parțial inspirat de schiorii umani despre care firma spune că depășește reglementările seismice în vigoare.

Turnul răsucit din Taipei va fi oficial inaugurat la final de 2021.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT