Căuta…

Search
Close this search box.

Trenuri de lux din întreaga lume

Ana Cristina Militaru
28/08/2021
No Comments

Iată cele mai luxoase experiențe feroviare pentru un drum de poveste :

Palace on Wheels, India

Primul tren de lux din India a fost renovat în 2009, pleacă din New Dehli iar călătorii pot încerca la bord diverse terapii spa, ca Ayurveda. O cabină Super Deluxe pe “Palatul pe roți” costă 11.000$.

Ghan, Australia

Această comoară pe șine funcționează din 1878 și are un tur de trei nopți. Clasa Gold este cea mai populară alegere și include cazare privată, mese premium all-inclusive și băuturi. Un bilet pentru clasa Platinum costă 6000$ de persoană.

Belmond Andean Explorer, Peru

Trenul din America de Sud pare să găzduiască deja o petrecere din stația de plecare prin dansuri tradiționale drept bun venit. Belmond Andean Explorer poate găzdui 48 de pasageri în cabine duble iar o călătorie în doi costă până la 2.000$.

Belmond Royal Scotsman, Marea Britanie

Belmond Royal Scotsman operează din aprilie până în octombrie, cu plecare din Edinburgh și oferă tururi de 2 până la 7 nopți. Un detaliu interesant este personalizarea ușilor cu numele oaspeților, iar turul Scoției cu acest tren costă 4.590$ de persoană.

Transcantabrico Gran Lujo, Spania

Acesta este cel mai vechi tren turistic din Spania care oferă experiența unui hotel de cinci stele pe parcursul a șapte zile. Călătorii își vor aminti de cateringul excepțional și mesele în restaurante de top. Experiența de lux costă aproape 7000$ de persoană.

Venice Simplon Orient-Express, Europa

Trenul circulă o dată pe săptămână și poate parcurge 160.000 km într-un singur sezon. Numeroase cereri de căsătorie sunt făcute în saloanele de lux ale trenului, iar o regulă vestimentară importantă este că nu se pot purta blugi. Un bilet de călătorie poate depăși 23.000$.

Twilight Express Mizukaze, Japonia

Dragostea Japoniei pentru trenuri se materializează prin excepționalul Twilight Express de inspirație art-deco, utilizat în regiuni din vestul Japoniei și care are o listă de așteptare de peste o jumătate de an. Cea mai opulentă suită ocupă un întreg vagon și are balcon privat.


Golden Eagle, Rusia

Aceasta este cea mai lungă călătorie cu trenul din lume. Durează 15 zile, străbate 9000 de km și 2 continente. Suita Imperială este cea mai spațioasă cabină disponibilă, are 120 mp și costă 76.200$.

Rovos Rail Pride, Africa de Sud

Trenul este mobilat în stilul opulent și confortabil din 1920. Faimoasa călătorie de 15 nopți traversează Zimbabwe, Zambia, Republica Democrată Congo, Angola și costă 22.900$ de persoană.

Kyushu Seven Stars, Japonia

Trenul are o capacitate totală de 28 de pasageri și impresionează prin detaliile distincte japoneze, cum ar fi jaluzele elegante de bambus și obloane din lemn. Există două itinerarii principale, de 2 sau 4 zile pentru aproape 7.200$ de persoană.

Suita de trenuri Shiki-Shima, Japonia

Trenul proiectat de Ken Okuyama oferă vederi asupra pădurilor, câmpurilor și coastei Japoniei de Est. Cele 17 apartamente private pot primi la bord doar 34 de pasageri. Un astfel de apartament costă 10.000$.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT