Căuta…

Search
Close this search box.
CCTY 2021

Trabucuri finaliste în CAESAR Cigar of the Year 2021 – JPB

Gabi Gogiu
29/04/2021
No Comments

Începem prezentarea trabucurilor care au intrat în finala primului concurs CAESAR Cigar of the Year 2021. Citiți mai jos despre trabucurile JPB.

Ashton Sovereign Torpedo

Ashton este printre cele mai venerate mărci premium de țigări din lume. Țigările Ashton sunt lucrate manual în fabrica legendară Tabacalera A. Fuente din Republica Dominicană numai din cele mai bune tutunuri maturate. Ashton a fost un brand peren „Top 3” în SUA de mai bine de treizeci de ani și este vândut în peste 60 de țări.
Fondatorul mărcii Robert Levin a creat Ashton la începutul anilor 1980. Un veteran foarte respectat al industriei de trabucuri, Levin a crescut în anii ’50 și ’60 lucrând în magazinul istoric de tigarete al tatălui său, Holt’s Cigar Company, din Philadelphia. El a preluat afacerea în anii 1970, extinzându-și cu succes prezența prin vânzare cu amănuntul și prin poștă. După ani de creștere constantă, Levin și-a extins cu succes afacerea prin crearea propriei sale mărci de trabucuri.
Ashton definește gustul dominican premium intr-un profil de tarie medie, de neegalat în calitate și consistență. Tutunurile dominicane luxoase folosite ca liant și umplutură maturate timp de trei până la patru ani formeaza o frunză bogată Connecticut Shade ce infasoara elegant trabucul. 
Savurați un amestec impresionant de migdale prăjite și note de boabe de cafea cu o notă de dulceață și condimente. Atat noii iubitori de trabucuri cat și cunoscătorii experimentați își redescoperă și retrăiesc afinitatea pentru trabucurile premium cu Ashton Classic.
DETALII PRODUS:
Tarie: Medie
Tara de origine: Republica Dominicana
Invelis: Connecticut Shade

NOTE DE DEGUSTARE:

Migdale prajite, boabe de cafea, condimente cremoase moderate

DISTINCTII:

90 Rated – Cigar Aficionado, October 2018

90 Rated – Cigar Aficionado, December 2015

90 Rated – Cigar Aficionado, August 2002

90 Rated – Cigar Aficionado, December 1999

Asylum 13 Hercule

Asylum 13 este unul dintre cele trei amestecuri care au făcut parte din lansarea trabucurilor Asylum.

Asylum Cigars și-a făcut debutul în perioada expoziției IPCPR din 2012.

Compania a fost fondată de Tom Lazuka și Kevin Baxter. În plus, Asylum Cigars este in parteneriat cu Christian Eiroa și compania sa Tabacaleras Unidas pentru acest proiect. În ceea ce privește Asylum 13 în sine, acest sortiment este poziționat ca fiind „cel mai complet” în ceea ce privește trabucurile din gama.

Acest brand de la partenerii Tom Lazuka și Christian Eiroa este cel mai cunoscut datorita diametrului mare. În timp ce alți fabricanți rămân la inelul de 60, gama Asylum se remarca prin diametre de 70 și 80 si tind să folosească tutunuri din Nicaragua și Honduras, unde de altfel sunt si produse.

Asylum 13sunt trabucuri puros din Nicaragua. Un invelis Habano nicaraguan întunecat îmbracă o combinație puternică de umpluturi din semințe cubaneze maturate, cultivate în solurile vulcanice negre din Nicaragua. La aprindere, vă puteți aștepta la o gamă complexă, de tarie medie până la foarte aromat, împreună cu o arsură lentă și rece, care vă permite să apreciați pe deplin fiecare nota. Pământ, cacao, boabe espresso, tutun negru, note dulci și condimente usoare.

Profil amestec:

Puro Nicaragua

Invelis: Nicaraguan Habano

Legatura: Nicaraguan

Umplutura: Nicaraguan

Note de degustare:

Odata aprins, veti simti arome de cacao si espresso iar pe masura ce fumati trabucul veti fi surprins de notele dulci care vor continua sa faca acest trabuc unul interesant.

Eiroa CBT Maduro

100+ ani de tradiție in prelucrarea tutunului

La sfârșitul anilor 1800, Generoso Eiroa a emigrat din Spania în Cuba cu visul de a găsi noi oportunități. Implicarea sa in industria tutunului a început în jurul anului 1913, când și-a asigurat un loc de muncă in calitate de căpitan de vas pentru Compania Cubaneza „Land and Leaf”.

 În 1915, a cumpărat o fermă de 99 de acri în regiunea Vuelta Abajo pe care mai târziu o va numi La Victoria, după soția sa, bunica lui Christian, Victoria.

Provenind de la fabrica lui Eiroa – „El Aladino”- din Honduras, învelișul, liantul și tutunul folosit ca umplutură CBT Maduro este produs din frunze 100% Maduro recoltate din partile superioare ale plantei. Fin și ultra-bogat, cu note de lemn, piper, espresso, ciocolată neagră, finisajul CBT Maduro este extrem de îndrăzneț și cărnos. O combinație extrem de dificil de realizat, insa Eiroa a reusit sa dea lovitura … din nou.

Fiecare trabuc elaborat cu meticulozitate aduce un omagiu familiei Eiroa, o marcă de trabucuri cu o moștenire de peste 100 de ani.

Dimensiune: Toro

Umplut: Honduras

Liant: Honduras

Împachetare: Honduras

Țara de origine: Honduras

Acreditări:

84 POINTS – CIGAR AFICIONADO AUG 01 2019

Mi Amor Valentino

La inceput, întreaga familie a mărcii La Aroma del Caribe Mi Amor a fost produsă la Flor de Copan din Honduras sub egida Altadis. În 2009, Robert Levin, proprietarul Ashton Cigars, a decis să mute producția în Nicaragua. Acolo a căutat și a găsit rapid unul dintre cei mai buni producatori din Esteli: Don Pepin Garcia, maestrul blender din Cuba, care a emigrat mai întâi în SUA și apoi în Nicaragua la începutul mileniului. În SUA aceste trabucuri sunt vândute sub denumirea La Aroma de Cuba, dar din motive comerciale în afara SUA, cuvântul Cuba poate fi utilizat doar pentru produsele cubaneze.
După ce a fost prezentată varianta Edicion Especial în 2009, versiunea Mi Amor descrisă aici a ieșit pe piață în 2010. Marea diferență față de Edicion Especial este că La Aroma del Caribe Mi Amor folosește un wrapper mexican. Aceste plante pentru bractee cresc în fertila vale San Andrés, chiar în afara Veracruzului. Acest lucru conferă tutunului textura întunecată, uleioasă și gustul grandios. Acestea sunt primele și până acum singurele trabucuri de la Ashton care au fost prelucrate cu un înveliș din Mexic.
În ceea ce privește gustul, această serie diferă de celelalte două La Aroma del Caribe printr-o dulceață mai pronunțată. În plus, acest trabuc puternic oferă arome de cafea, precum și o combinație de nuci, nuga și o nota de vanilie.
Revista americană Cigar Aficionado a inclus-o în topul 25 din topul celor mai bune trabucuri din lume din anul în care a fost publicat.

O frunză rară și strălucitoare San Andrés învelește un amestec incantator de tutunuri maturate folosite ca  liant și umplutură, procurate de la anumite proprietăți selectate Garcia din Nicaragua. Finisajul său decadent și complex este complet original.

 DETALII PRODUS:
Tarie: mediu spre tare
Tara de origine: Nicaragua
Invelis: San Andres
NOTE DE DEGUSTARE:
Ciocolata neagra, migdale, boabe de cafea, boabe de piper, condimente dulci.
DISTINCTII:

#2 Cigar of the Year – Cigar Aficionado, 2012

Top 10 Cigars of the Year – Cigar Aficionado, 2011

Top 25 Cigars of the Year – Cigar Aficionado, 2019

Top 25 Cigars of the Year – Cigar Aficionado, 2016

95 Rated – Cigar Aficionado, January 2012

94 Rated – Cigar Aficionado, January 2011

93 Rated – Cigar Aficionado, November 2019

93 Rated – Cigar Aficionado, January 2017

92 Rated – Cigar Aficionado, December 2020

91 Rated – Cigar Aficionado, February 2016

91 Rated – Cigar Aficionado, December 2014

91 Rated – Cigar Aficionado, February 2012

91 Rated – Cigar Aficionado, December 2010

90 Rated – Cigar Aficionado, October 2011

90 Rated – Cigar Aficionado, August 201190 Rated – Cigar Aficionado, June 2010

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT