Căuta…

Search
Close this search box.
Tiffany

Tiffany & Co vinde cu 30 de milioane de dolari un colier versatil cu diamant transferabil

Ana Cristina Militaru
25/11/2021
No Comments

Cel mai scump colier de la Tiffany

Inovația nu cunoaște limite în segmentul creativ al Tiffany & Co, un brand renumit, înființat de mai bine de 185 de ani. După decenii de noi creații și produse de elită, compania dezvăluie cea mai scumpă bijuterie a lor în cadrul unui eveniment marca Tiffany & Co. desfășurat în Dubai – colierul “World’s Fair”.

Masivul diamant a primit numele “The Empire Diamond”, o alegere în concordanță cu frumusețea complexă a colierului “World’s Fair” al cărui centru îmbrățișează un diamant oval de 80 de carate.

Tiffany

Diamantul Empire este al doilea cel mai de preț evaluat diamant din colecție, prima poziție fiind ocupată de diamantul Tiffany, neprețuit și indisponibil pentru vânzare. Cu toate acestea, lansarea cu fast a colierului a cotat bijuteria exclusivistă la un preț de achiziție cuprins între 20 și 30 de milioane de dolari.

teilor.ro

Cel mai surprinzător element al diamantului Empire este caracterul versatil, fiind integrat de Tiffany într-un inel. Diamantul poate fi scos și montat pe un inel o dată ce este deșurubat cu grijă din cele câteva mici elemente de fixare din jurul pietrei. Viitorului proprietar îi va fi asigurat de către un bijutier al companiei un serviciu pe viață – comutarea diamantului pentru a transforma piesa din colier în inel sau vice-versa.

Tiffany

O dată achiziționat, Tiffany & Co speră ca proprietarul bijuteriei să fie dispus să o împrumute ulterior pentru expoziții speciale ale brandului și insistă asupra istoriei valoroase a provenienței : procurarea a durat doi ani, diamantul fiind extras în Botswana, tăiat și șlefuit în Israel și montat în atelierul Tiffany din New York, cu un total de 578 de diamante.

“Observăm o tendință foarte dinamică pentru bijuteriile de lux și ne confruntăm cu cel mai ridicat nivel de tranzacții costisitoare din istoria mărcii noastre. Colecția Blue Book Collection din acest an a fost foarte bine primită – în special datorită accentului nostru reînnoit pe lucrările istorice ale lui Jean Schlumberger. Banii nu pot cumpăra istoria și banii nu pot cumpăra stilul – clienții noștri știu acest lucru. Drept urmare, am avut un an record în China și în SUA pentru colecția noastră de înaltă bijuterie. Dubai este următoarea destinație firească pentru noi.”

Director executiv al Tiffany’s, Anthony Ledru

Mai multe știri despre bijuterii aici.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT