Căuta…

Search
Close this search box.
Tesla S Plaid Model

Tesla S Plaid Model, un supercar cu trei motoare electrice și 1.100 cai-putere

Aurel Dragan
24/09/2020
No Comments

Elon Musk a anunțat, la încheierea evenimentului Tesla, că va lansa un model Tesla S Plaid Model, care va fi propulsat de trei motoare electrice și va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume, capabilă să atingă 100 km/h în mai puțin de două secunde.

Modelul va fi cel mai performant din gama de mașini a companiei. Cele trei motoare electrice vor dezvolta împreună 1.100 de cai putere, iar viteza maximă va fi limitată la 320 km/h.

Conform lui Musk și autonomia bateriilor va fi îmbunătățită, urmând a fi capabilă să ruleze 840 de kilometri cu o singură încărcare completă a bateriilor. Desigur, în anumite condiții de rulare, nu la viteza maximă!

Noul va putea fi comandat deja, dar livrarea nu va fi posibilă înainte de sfârșitul anului viitor. Prețul de pornire al Tesla S Plaid va fi de aproximativ 120.000 de dolari.

Noul Tesla Model 3

Elon Musk a anunțat și lansarea unui nou model de Tesla Model 3, care va fi cel mai ieftin de gamă, la circa 25.000 de dolari. Modelul va veni cu o inovație în ceea ce privește bateriile. În primul rând, vor fi integrate în caroseria mașinii pentru a reduce greutatea autoturismului, iar în al doilea rând vor avea o putere de cinci ori mai mare decât primele baterii Tesla, oferind o autonomie cu 16% mai mare decât în prezent.

Tesla Model 3 din prezent a fost lansat la 35.000 de dolari, dar prețul a crescut la scurt timp pentru a acoperi cheltuielile. Musk se bazează pe vânzări în volum mare pentru a reuși reducerea cheltuielilor de producție.

De asemenea, fondatorul companiei a declarat că se dorește la o producție de 20 de milioane de unități pe an. Adică mai mult decât vinde grupul Volkswagen la nivel global, care a comercializat 11 milioane autovehicule în 2019.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT