Căuta…

Tesla S Plaid Model

Tesla S Plaid Model, un supercar cu trei motoare electrice și 1.100 cai-putere

Aurel Dragan
24/09/2020
No Comments

Elon Musk a anunțat, la încheierea evenimentului Tesla, că va lansa un model Tesla S Plaid Model, care va fi propulsat de trei motoare electrice și va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume, capabilă să atingă 100 km/h în mai puțin de două secunde.

Modelul va fi cel mai performant din gama de mașini a companiei. Cele trei motoare electrice vor dezvolta împreună 1.100 de cai putere, iar viteza maximă va fi limitată la 320 km/h.

Conform lui Musk și autonomia bateriilor va fi îmbunătățită, urmând a fi capabilă să ruleze 840 de kilometri cu o singură încărcare completă a bateriilor. Desigur, în anumite condiții de rulare, nu la viteza maximă!

Noul va putea fi comandat deja, dar livrarea nu va fi posibilă înainte de sfârșitul anului viitor. Prețul de pornire al Tesla S Plaid va fi de aproximativ 120.000 de dolari.

Noul Tesla Model 3

Elon Musk a anunțat și lansarea unui nou model de Tesla Model 3, care va fi cel mai ieftin de gamă, la circa 25.000 de dolari. Modelul va veni cu o inovație în ceea ce privește bateriile. În primul rând, vor fi integrate în caroseria mașinii pentru a reduce greutatea autoturismului, iar în al doilea rând vor avea o putere de cinci ori mai mare decât primele baterii Tesla, oferind o autonomie cu 16% mai mare decât în prezent.

Tesla Model 3 din prezent a fost lansat la 35.000 de dolari, dar prețul a crescut la scurt timp pentru a acoperi cheltuielile. Musk se bazează pe vânzări în volum mare pentru a reuși reducerea cheltuielilor de producție.

De asemenea, fondatorul companiei a declarat că se dorește la o producție de 20 de milioane de unități pe an. Adică mai mult decât vinde grupul Volkswagen la nivel global, care a comercializat 11 milioane autovehicule în 2019.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + sixteen =

Articole similare