Căuta…

Search
Close this search box.

Tesla CyberBoat? Sarvo 37 arată monumental și este electrică!

Florin Amariei
11/03/2021
No Comments

Dacă Elon Musk ar intra în lumea ambarcațiunilor cu aceeași ambiție ca pentru automobile, cu siguranță ar fi creat un astfel de produs. Industria europeană, însă, a făcut primul pas concret. Danezii au creat un vas cu un design exterior fascinant!

Sarvo Marine a pus la un loc pasiunea pentru putere, viteză și estetică. Au creat Sarvo 37 – o ambarcațiune din aluminiu propulsată exclusiv electric care pare să-și derive valorile definitorii din lumea hipermașinilor. Când propulsorul este împins la maximum, poate dezvolta suficientă putere pentru a atinge 70 de noduri/h sau aproape 130 de km/h. Arată ca un proiectil argintiu care străbate mirific apa. Navigată normal, Sarvo 37 poate parcurge aproximativ 100 de mile nautice. Încărcarea durează doar o oră.

Tema minimalistă pe care danezii au ales-o pentru Sarvo 37 se află în deplină concordanță cu designul scandinav. Inserțiile contrastante, însă, adaugă un vibrant individualism care transformă nava într-o apariție de succes.

Pe lângă apariția fantastică, Sarvo 37 folosește aluminiu reciclat în proporție de 60% și este gândită pentru a necesita doar un minimum de întreținere. Conform constructorului, folosirea aluminiului garantează o fiabilitate mai bună decât fibra de sticlă.

Sarvo 37 are un pachet de baterii de 350 kWh, iar acestea sunt așezate inteligent pentru a rămâne constant protejate. Așa cum e valabil și pentru automobile, electrificarea atrage și o greutate crescută. Ambarcațiunea are o greutate totală de 4,78 tone. În mod surprinzător, folosirea bateriilor are același efect ca la mașini: centrul de greutate coborât garantează o manevrabilitate îmbunătățită.

Încrederea în sistemul de propulsie, însă este garantată de însuși dezvoltatorul său: Jonas Voss, fostul șef pentru electrificare al Koenigsegg.

Motorul lui Sarvo 37 produce 1280 de cai putere, iar prețul nu a fost dezvăluit încă. Având în vedere caracteristicile și forma, este clar că nu va avea o etichetă accesibilă.

Primul model va fi lansat în mai 2021, când se vor deschide și comenzile.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT