Căuta…

Tesla CyberBoat? Sarvo 37 arată monumental și este electrică!

Florin Amariei
11/03/2021
No Comments

Dacă Elon Musk ar intra în lumea ambarcațiunilor cu aceeași ambiție ca pentru automobile, cu siguranță ar fi creat un astfel de produs. Industria europeană, însă, a făcut primul pas concret. Danezii au creat un vas cu un design exterior fascinant!

Sarvo Marine a pus la un loc pasiunea pentru putere, viteză și estetică. Au creat Sarvo 37 – o ambarcațiune din aluminiu propulsată exclusiv electric care pare să-și derive valorile definitorii din lumea hipermașinilor. Când propulsorul este împins la maximum, poate dezvolta suficientă putere pentru a atinge 70 de noduri/h sau aproape 130 de km/h. Arată ca un proiectil argintiu care străbate mirific apa. Navigată normal, Sarvo 37 poate parcurge aproximativ 100 de mile nautice. Încărcarea durează doar o oră.

Tema minimalistă pe care danezii au ales-o pentru Sarvo 37 se află în deplină concordanță cu designul scandinav. Inserțiile contrastante, însă, adaugă un vibrant individualism care transformă nava într-o apariție de succes.

Pe lângă apariția fantastică, Sarvo 37 folosește aluminiu reciclat în proporție de 60% și este gândită pentru a necesita doar un minimum de întreținere. Conform constructorului, folosirea aluminiului garantează o fiabilitate mai bună decât fibra de sticlă.

Sarvo 37 are un pachet de baterii de 350 kWh, iar acestea sunt așezate inteligent pentru a rămâne constant protejate. Așa cum e valabil și pentru automobile, electrificarea atrage și o greutate crescută. Ambarcațiunea are o greutate totală de 4,78 tone. În mod surprinzător, folosirea bateriilor are același efect ca la mașini: centrul de greutate coborât garantează o manevrabilitate îmbunătățită.

Încrederea în sistemul de propulsie, însă este garantată de însuși dezvoltatorul său: Jonas Voss, fostul șef pentru electrificare al Koenigsegg.

Motorul lui Sarvo 37 produce 1280 de cai putere, iar prețul nu a fost dezvăluit încă. Având în vedere caracteristicile și forma, este clar că nu va avea o etichetă accesibilă.

Primul model va fi lansat în mai 2021, când se vor deschide și comenzile.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + twelve =

Articole similare