Căuta…

Search
Close this search box.

TAG Heuer și Porsche intră în cel mai puternic parteneriat dintre un producător auto și un orologier

Gabi Gogiu
04/02/2021
No Comments

Alimentate de o istorie comună, a cărei principal nucleu este reprezentat de inovație și cursele auto, și conduse de familii vizionare ale căror valori de antreprenoriat, precizie și performanță le-au propulsat în fruntea industriilor respective, TAG Heuer și Porsche își unesc forțele pentru a dezvălui un parteneriat extins ce va stabili un nou standard pentru integrarea mărcii.

Ceasornicarul elvețian de lux TAG Heuer și producătorul german de autovehicule sport Porsche și-au anunțat noul parteneriat: o alianță autentică între două mărci al căror ADN comun în sporturile cu motor și curse creează o colaborare holistică și pe termen lung, de la competiție până la dezvoltarea de produse. Un nou ceas, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph, este prezentat drept prima celebrare a acestui parteneriat.

TAG Heuer și Porsche: două istorii – aceeași pasiune

TAG Heuer și Porsche au o serie de lucruri în comun: istorie bogată, o bună reputație pentru inovație și tehnologii de ultimă oră, mentalitate puternică și independentă, dar și un talent pentru excelență în design. Și, de peste o jumătate de secol, poveștile lor s-au intersectat în moduri interesante.
Desigur, se poate argumenta că anumite similitudini ale patrimoniului pot fi urmărite până la momentul în care ambele companii au fost fondate de antreprenori autodidacti. Edouard Heuer și Ferdinand Porsche au fost vizionari și pionieri ale căror creații și-au schimbat domeniile alese pentru totdeauna. Heuer a fabricat primul cronograf, iar Porsche a fost primul care a montat un motor electric în butucul roții. Ambele realizări au câștigat medalii la târgurile mondiale desfășurate la Paris, la 11 ani distanță. Heuer a fost onorat în 1889, iar Porsche a prezentat primul Lohner-Porsche Electromobile cu această inovație la Expo din Paris în 1900.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph este un exemplu rafinat de coordonare, cooperare și colaborare. Bazat pe designul Cronografului Carrera Sport de la TAG Heuer, cu scara sa tahimetrică distinctă gravată pe cadru, introduce o serie de caracteristici inspirate din esența designului Porsche. O uniune convingătoare a două branduri iconice, de calitate și inovație, acest cronograf este un amestec perfect între universurile Porsche și TAG Heuer, reflectând excelența ambelor nume, fără a dilua esența niciunui.

Logoul Porsche este gravat pe cadru, iar fontul inconfundabil este folosit și pentru indicii cronograph-ului. Culorile Porsche – roșu, negru și gri – care amintesc și de modelele istorice Heuer – sunt și ele prezente. Capacul de cristal de pe partea din spate lasă să se întrevadă contragreutatea oscilantă, reproictată pentru a disimula celebrul volan Porsche.

În față, pe cadran, logourile Porsche și TAG Heuer tronează pe un cadran cu aspect de asfalt, creat special pentru acest ceas. De asemenea, cifrele arabe de pe cadranele ceasului folosesc același font ca și cele de pe tabloul de bord al sportivelor germane. Toate aceste finețuri artistice au menirea de a sublinia pasiunea pentru pilotaj al celor două branduri.

TAG Heuer Carrera Porsche este disponibil pe piață din februarie 2021. Vezi prezentarea completă pe Temporis.ro.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT