Căuta…

Search
Close this search box.

Colecția impresionantă de tablouri Pablo Picasso se vinde cu peste 130 de milioane de dolari

Ana Cristina Militaru
26/10/2021
No Comments

Licitația de tablouri de Pablo Picasso a fost organizată la hotelul Bellagio din Las Vegas, unde colecția celor 11 capodopere a fost adjudecată cu peste 100 de milioane de dolari. Grupul hotelier și de cazinouri MGM Resorts, care se mândrește cu o colecție de 900 de lucrări de la 200 de artiști, a colaborat cu The Sotherby’s pentru a vinde 11 tablouri de Picasso, pentru a-și diversifica colecția extinsă.

Prima expoziție de acest fel a coincis cu celebrarea celei de-a 140-a aniversări a artistului emblematic, iar licitația câștigătoare a serii a fost tabloul din 1938 “Femme au beret rouge-orange”, tradus prin “Femeia cu pălărie roșie-portocalie”, de Marie-Therese Walter, iubita și muza lui Picasso, vândut pentru 40,5 milioane de dolari.

Portretele de mari dimensiuni “Homme et Enfant” și “Buste d’homme” au fost vândute pentru 24,4 milioane de dolari și, respectiv, 9,5 milioane de dolari. Lucrările mai mici pe ceramică, cum ar fi “Le Dejeuner sur l’herbe”, inspirat de tabloul cu același nume al lui Edouard Manet, au fost vândute cu 2,1 milioane de dolari, de peste patru ori mai mult decât estimarea să. Un ulcior alb sculptat numit “Aiguière – Visage” a fost evaluat inițial undeva între 60.000 și 80.000 de dolari, dar a ajuns să fie vândut pentru suma uriașă de 315.000 de dolari.

“Femme au beret rouge-orange” – Pablo Picasso
 “Tete d’homme barbu” – Pablo Picasso
“Aiguière – Visage” – Pablo Picasso

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT