Căuta…

Search
Close this search box.

Studiu: Cum e cu luxul pe Facebook

Dan Vardie
22/11/2019
No Comments
facebook

Facebook s-a asociat cu IPSOS MORI ca să afle care este comportamentul consumatorilor de lux pe rețelele sociale. Potrivit studiul realizat în Franța, Italia, Marea Britanie, Hong Kong, Japonia și Statele Unite, 93% dintre consumatorii de lux folosesc Instagram și Facebook.

Așa cum era de așteptat, în era digitalizării informației și comerțului, clienții din industria de lux se uită la prezența brand-urilor pe rețelele sociale înainte de a decide ce și de unde cumpără. 77% dintre cei interogați își consultă telefonul chiar și când sunt în magazin, iar 80% spun că sunt influențați de conținutul postat pe conturile brand-urilor. „Rețelele sociale sunt noile vitrine, unde consumatorii de lux descoperă, caută și aleg ce să cumpere și asta se întâmplă chiar și când se află într-un magazin fizic”, spune Morin Oluwole, directoarea departamentului de Modă și Lux de la Facebook.

Potrivit analizei, rețelele sociale influențează cel mai mult decizia consumatorului de a cumpără produse de lux, înainte revistelor, televiziunii sau chiar site-urilor mărcilor. Creșterea este de 30% față de 2013. În plus, 60% dintre cei care au participat la studiu spun că au citit criticile și recomandările postate pe Facebook și Instagram, iar 29% dintre ei au scris deja pe o rețea socială despre experiența lor de shopping. Procentul ajunge la 47% când vorbim de „Millennials” și „High spenders”.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT