Căuta…

Search
Close this search box.
diamant cripto licitatie sotheby

Sotheby`s scoate la licitație diamantul The Key 10138. Va putea fi cumpărat și cu criptomonede

Florin Amariei
22/06/2021
No Comments

Anunțul Sotheby`s marchează o premieră, întrucât este pentru prima dată când un diamant precum The Key 10138 poate fi cumpărat și cu criptomonede.

Sotheby`s a spus că ar fi prima dată când un diamant de o asemenea dimensiune va fi oferit pentru cumpărare la licitaţie cu criptomonede. Niciun alt obiect fizic de o valoare atât de mare nu a fost disponibil anterior pentru vânzare în criptomonede, a adăugat casa de licitaţii.

Diamantul impecabil în formă de pară, de 101,38 carate, supranumit The Key 10138, este unul dintre cele zece diamante de peste 100 de carate care au venit vreodată la licitaţie, dintre care doar două au fost în formă de pară. Acesta are o estimare de pre-vânzare între 10 şi 15 milioane de dolari şi va fi vândut pe 9 iulie în Hong Kong.

Bitcoin sau eter, alături de banii tradiţionali, vor fi acceptate ca instrument de plată.

„Acesta este un moment cu adevărat simbolic. Cel mai vechi şi emblematic numitor al valorii poate fi acum achiziţionat, pentru prima dată, folosind cea mai nouă monedă universală a umanităţii”, a declarat într-un comunicat Patti Wong, preşedintele Sotheby`s Asia.

Criptomonedele au avut un an volatil, cu creşteri explozive şi căderi majore. În Statele Unite, Comitetul Naţional Republican al Congresului a anunţat săptămâna trecută că va accepta donaţii în criptomonedă.

Cripto și arta

Luna aceasta, El Salvador a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată.

Sotheby`s a vândut în luna mai o lucrare Banksy pentru 12,9 milioane de dolari, fiind pentru prima oară când o operă de artă fizică a fost vândută de o casă de licitaţii importantă în criptomonede.

Sotheby`s a anunţat că anul trecut a înregistrat o cerere puternică de diamante albe, bijuterii şi alte articole de lux, în special din partea tinerilor, inclusiv a celor din Asia.

Numele diamantului incolor – Key 10138 – este destinat să reflecte rolul integral pe care îl ocupă tastele în lumea criptomonedelor. Diamantele în formă de pere sunt printre cele mai căutate.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT