Căuta…

Search
Close this search box.

Și totuși, Geneva Watch Days se pare că va avea loc în August !

Dan Vardie
02/06/2020
No Comments

Comitetul de organizare ale noii expoziții a anunțat ferm că în perioada 26-29 august 2020,  Bvlgari, Breitling, De Bethune, Gerald Genta, Girard-Perregaux, H. Moser & Cie, MB&F, Ulysse Nardin și Urwerk se vor reuni pentru un salon neconvențional. Spre deosebire de celelalte două expoziții celebre, GWD nu se va desfășura într-un spațiu expozițional unic ci în mai multe locații din Geneva. Au fost menționate hoteluri, boutique-uri și ateliere ale manufacturilor participante. Comitetul de organizare însistă că este un eveniment descentralizat, cu cheltuieli minime atât pentru organziatori cât și pentru participanți și invitați, retaileri și media.

„Se dorește un eveniment agil, colegial, convivial, eficient și atractiv.” se arată în comunicatul de presă GWD. Toate mărcile participante vor fi expuse doar în zona centrală a Genevei pentru a fi ușor de ajuns de la întâlnire la alta. Va exista o recepție centrală a expoziției care va oferi asistență jurnaliștilor acreditați și distribuitorilor de ceasuri. Sunt deja prevăzute o serie de evenimente globale ale expoziției menite să aducă lumea împreună.

GWD se bucură de sprijinul Cantonului Geneva fiind indicat și un nume de om politic implicat direct, Consilierul de stat, Pierre Maudet. Deși nu există nici un indiciu oficial, Jean Christophe Babin, Președintele executiv Bvlgari, pare a fi liderul GWD. Pe site-ul oficial al expoziției, Babin este singura „față” vizibilă a evenimentului și singura voce. „Formatul descentralizat al acestei reuniuni de branduri orologere unice ne va permite să fim în siguranță. De asemenea, am pus împreună reguli stricte de igienă pentru toți participanții și vizitatorii. Nu se vor asuma riscuri. Gruparea întregii industrii de ceasuri elvețiene într-o singură locație, Geneva, este o oportunitate majoră și unică de a reaprinde flacăra sectorului de ceasornicărie care a fost diminuată în ultimele săptămâni.” declară Babin pe site-ul oficial GWD.

Este de reamarcat că nici un alt executiv de la mărcile participante plus celelate 3 „mărci asociate” –încă nu este clar ce înseamnă asta- HYT, Louis Moinet și Maurice Lacroix nu apar public cu declarații. Nici măcar George Kern, CEO-ul Breitling, incontestabil una din vedetele orogieriei, nu are o prezență publică pe acest subiect. O altă observație este că unii dintre expozanții GWD ar fi trebuit să participe la ediția virtuală WW dar acolo nici până acum nu postat nimic- GP și Ulysee Nardin fiind două exemple foarte clare. La polul opus, apariția mărcii Gerald Genta este o plăcută surpriză, fiind o încercare Bvlgari după traseul cunoscut Rolex – Tudor.

Cât este de probabil ca GWD să se desfășoare în perioada anunțată? Trebuie spus că înițiativa a apărut la începutul acestui an și viza o altă perioadă. După care a fost amânată. În acest context, dacă vor apare noi complicații legate de COVID 19 – de la noi limitări de nr de persoane la întruniri publice și până la restricții de călătorie și carantină/ izolare- este posibilă oricând o nouă amânare sau chiar anulare. Pe de altă parte, industria are mare nevoie de o expoziție reală și GWD pare să umple exact acest gol uriaș. Dacă evenimentul va avea loc, este probabil să se alăture și alte case orologere, fiind un format flexibil cu costuri mici, exact ce ar trebui pentru casele medii și mici care nu își vor putea permite un (nou) Baselworld și poate nici participarea la viitoarea expoziție de le Geneva alături de giganții Rolex, Patek, Chopard, Chanel… În fine, acum pare că avem o organizare colectivă și nu există un organizator care să coordoneze evenimentul. Probabil însă că va apare curând și acesta, de așteptat una din firmele elvețiene de PR specializate în orologerie. Cu siguranță nu va fi FHH, Fundația care organizează WW și va realiza și viitoarea expoziție Rolex.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT