Căuta…

Search
Close this search box.

Se construiește o nouă destinație de lux

Dan Vardie
24/12/2019
No Comments
lux Red-Sea-project

O stațiune balneară de lux, situată în nord-vestul Arabiei Saudite, se află în plin șantier, pe coastele Mării Roșii, și va fi gata să găzduiască primii turiști la sfârșitul anului 2022, au anunțat reprezentanții societății saudite responsabilă cu dezvoltarea proiectului – The Red Sea Development Company.

În prima fază a proiectului vor fi construite 14 hoteluri de lux și ultra-lux, un aeroport, un port pentru iahturi și infrastructură pentru un sat întreg, unde vor locui toți angajații resortului.

Stațiunea se va întinde pe o suprafață de 200 km între orașele Umluj și Al Wajh, într-o lagună cu 50 de insule virgine, înconjurate de munți și deșert. Cu 8.000 de camere și 1.300 de rezidenți, stațiunea se pregătește să primească aproape un milion de turiști pe an până în 2030. Și toate astea fără să se atingă de valoarea ecologică a insulelor, care vor române intacte în proporție de 75%. Responsabilii proiectului au pariat pe dezvoltare durabilă – reciclare, energii regenerabile și prezervarea faunei și florei locale.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT