Căuta…

Search
Close this search box.

Sculptură de aur imprimată 3D

Ana Cristina Militaru
14/10/2021
No Comments


Artistul milenar Tim Bengel a prezentat la Săptămâna Artei de la Berlin o sculptură de bagel de avocado din aur masiv în valoare de 2,9 milioane de dolari. Fiind deja cunoscut pentru arta sa neobișnuită dar totodată apreciată, artistul a impresionat publicul și de această dată cu sculptura atipică pentru care a apelat la tehnologia 3D de imprimare.

Urmând aceeași linie a extravaganței, dacă în urmă cu doi ani Tim Bengel și-a prezentat colecția de artă sub numele “Cimitirul craniilor de flori”, tot în cadrul Săptămânii Artei de la Berlin, ediția din acest an va face ca produsul culinar imprimat 3D să fie din nou unul dintre cele mai discutate subiecte.

Întrebat despre semnificația obiectului de aur, Tim Bengel a pus accent pe simbolistica avocado-ului, esențială pentru generația “Millennials” și numește fructul “aurul verde”. În viziunea artistului, aurul a fost singurul material demn de a fi folosit pentru acest bagel 3D masiv, extrem de controversat și pentru care nu au existat compromisuri legate de costurile execuției. Ingredientele cuprind bagel-ul, cinci felii de roșii, cinci inele de ceapă, cinci felii de avocado și zece frunze de rucola. Pentru imprimarea 3D a ingredientelor s-a folosit aur lichid în valoare de 354.000 de dolari, iar produsul final cântărește 26 de kilograme.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT