Căuta…

Search
Close this search box.
cele mai scumpe licori alcoolice

Șampanie, whisky, vin sau vodcă? Cele mai scumpe licori din lume

Florin Amariei
16/03/2021
No Comments

Exclusivitatea, procedeul de realizare, ingredientele, vechimea sau, pur și simplu, ambalajul – care să fie rețeta succesului pentru a ajunge în topul celor mai scumpe licori alcoolice din lume? Aflăm imediat!

Penn Museum din Philadelphia ne spune că cea mai veche băutură alcoolică din lume este datată în perioada 7000-6600 î.e.n. Era, așa cum probabil vă așteptați, un vin în forma sa cea mai primară – o băutură fermentată combinată din mai multe fructe. La această concluzie a ajuns o echipă formată din 13 cercetători și profesori la mai multe universități de prestigiu. Cum acea băutură nu mai există, trebuie să ne raportăm la ce avem în prezent.

După mai bine de 8 milenii, cultura băuturilor alcoolice este una diversificată, stratificată, specializată și plină de surprize pe care le putem descoperi în fiecare zi.

Conform informațiilor disponibile public, avem o serie de licori extrem de scumpe. Iată, așadar, care sunt acestea și ce particularități prezintă.

10. Dalmore 62
Au fost create doar 12 sticle cu acest single-malt valoros, iar ultima despre a cărui existență se știe ceva concret a fost vândută în aeroportul din Singapore. Costul estimat al ultimei tranzacții este de 205.000 euro.

9. Armand de Brignac Midas
Nu se putea să nu existe o șampanie în topul cu cele mai scumpe licori din lume, iar acest nume sprijinit de celebritatea lui Jay-Z are în portofoliu o băutură al cărui cost se situează în jurul valorii de 235.000 de euro. Este lăsată timp de 30 ani pentru maturare, dar și sticla este îmbrăcată în aur.

8. Romanee-Conti 1945
Marca a ajuns una dintre cele mai venerate de către colecționari, iar acest lucru se vede și prin acest vin care are un preț de 505.000 euro. O sticlă a fost vândută de Sotheby`s în 2020, când s-a argumentat și valoarea sa. Au fost produse doar 600 de sticle în 1945, an de recoltă după care toate viile cramei au fost schimbate.

7. Macallan 64 Lalique
Marcă recunoscută pentru băuturile sale fabuloase, acest whisky are un preț de 606.000 euro și au fost creat doar patru sticle realizate complet din cristal tăiat manual.

6. Mendis VS
Un brandy de 910.000 euro făcut din cocos! Fiecare sticlă vândută este numerotată și semnată de fondatorul companiei, W.M. Mendis.

5. Diva Vodka
Da, vodca este în acest top cu o sticlă de 920.000 de euro. Filtrată cu ajutorul pietrelor prețioase și îmbuteliată într-o sticlă străbătută de cristale Swarovski, Diva Vodka este o licoare scumpă!

4. Russo-Baltique Vodka
Sticlele sunt făcute pentru a semăna cu mașini celebre vintage, iar fiecare recipient este realizat din aur încrustat cu diamante. Prețul de 1.100.000 de euro este cerut, iar până acum au fost vândute 18 exemplare.

3. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne
Învechit timp de un secol și îmbuteliat într-o sticlă suflată în aur de 24K care este apoi inclusă într-o cutie din platină, acest coniac pare să fie soluția ideală pentru a celebra o victorie imensă. Folosirea de diamante îi conferă un preț de 1.800.000 de euro.

2. Tequila Ley .925
Amor a la Mexicana? Rămâne de văzut, întrucât băutura de 3.100.000 de euro nu și-a găsit încă un client.

1. Billionaire Vodka
Campionul actual al celor mai scumpe licori din lume este vodca! Aceasta este disponibilă doar la comandă și a fost creată cu o rețetă secretă din Rusia. Este realizată într-o locație izolată și nu se acceptă mai mult de 6 comenzi anual. La un preț de 3.300.000 de euro nici nu ne mirăm!

Topul celor mai scumpe licori alcoolice din lumea s-ar putea schimba până la finalul anului, însă acesta rămâne valabil.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT