Căuta…

Record imobiliar la Londra

Țepeș-Greuruș Oana
10/02/2020
No Comments
londra imobil

Cheung Chung Kiu, magnat imobiliar din Honk Kong, este pe cale să cumpere una dintre cele mai scumpe proprietăți din Londra. Potrivit Bloomberg, reședința aflată la sud de Hyde Park costă 210 milioane de lire sterline, adică vreo 245 milioane de euro.

Clădirea cu șapte etaje este la 10 minute de celebrul magazin de lux Harrods, în cartierul Knightsbridge. Imobilul are 45 de camere, piscină, sală de sport, lifturi, și a fost reședința lui Rafiq Hariri, fost prim-ministru libanez până în 2005. Apoi, proprietar a fost Sultan ben Abdelaziz Al Saoud, prințul moștenitor al dinastiei saudite. La moartea sa, în 2011, casa a fost pusă în vânzare însă nu și-a găsit cumpărător până acum.

Deocamdată nu se știe care va fi destinația proprietății Rutland Gate. Unii spun că ar putea fi locuință pentru familia lui Cheung Chung Kiu, sau clădirea construită în anii 1830 va fi transformată în mai multe apartamente de lux. Acest gen de investiție ar putea ajunge la 700 milioane de lire sterline. Asistăm la un record – cea mai scumpă casă vândută la Londra, dacă tranzacția va avea loc.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 19 =

Articole similare