Căuta…

Search
Close this search box.

Range Rover la 50 de ani: Range Rover Fifty

Robert Stan
18/06/2020
No Comments

În cei 50 de ani de viață Range Rover a adus numeroase inovații și a parcurs nenumărate trasee dificile. La momentul lansării a fost primul SUV echipat cu sistem de tracțiune integrală permanentă, iar în 1989 a fost primul 4×4 din lume echipat cu ABS. În 1992, a devenit primul 4×4 echipat cu sistem de control electronic al tracțiunii (ETC) și suspensie pneumatică gestionată electronic. În 2012, Range Rover a fost primul SUV echipat cu o caroserie realizată integral din aluminiu, inginerii britanici reușind astfel să reducă greutatea și să facă mașina mai robustă și mai economică.

Range Rover a traversat dificila trecătoare „Darien Gap”, a fost primul vehicul expus la Muzeul Luvru din Paris și a câștigat raliul Paris-Dakar de două ori.

Capota tip scoică, hayonul din două parți, plafonul plonjat caracteristic unui Range Rover și prizele de aer laterale inconfundabile asigură modelelor actuale ale mărcii legătura cu anii 70.

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare, ediția limitată Range Rover Fifty va fi produsă în numai 1.970 de exemplare. Având la bază exclusivitul Range Rover Autobiography, ediția limitată se remarcă printr-o serie de elemente exterioare specifice, de culoare Auric Atlas, precum și prin cele două modele de jante cu diametrul de 22 de inch. Vehiculul este personalizat cu inscripția „Fifty”, creată personal de profesorul Gerry McGovern, directorul de design Land Rover, aceasta fiind vizibilă atât pe caroseria vehiculului, cât și în interior, pe plăcuța de identificare „1 of 1970” de pe consola centrală, tetiere, planșa de bord și pragurile iluminate.

„În lumea vehiculelor de lux Range Rover a ieșit întotdeauna în evidență. Capacitățile sale unice și inovatoare împreună cu abordarea tehnologică fără egal au fost valorile pe care clienții noștri le-au admirat încă de la primul model lansat în 1970”, a declarat Gerry McGovern.

Range Rover Fifty va fi disponibil în variantele de caroserie cu ampatament standard și lung, iar clienții vor putea opta pentru culori exterioare atent selectate precum Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba sau Santorini Black. Într-un număr extrem de limitat, divizia de vehicule speciale Land Rover SVO oferă modelul Range Rover Fifty și în una dintre cele trei culori exterioare „Heritage” nemetalizate, preluate din paleta initială Range Rover: Tuscan Blue, Bahama Gold și Davos White. Ediția limitată Fifty va fi disponibilă cu motorizări diesel, pe benzină și chiar varianta PHEV P400e.

Istoria recentă a mărcii noptează că în 2005 a fost lansat modelul Range Rover Sport, un vehicul care îmbină agilitatea și caracterul sportiv cu luxul și capabilitățile modelului mai mare, Range Rover. În 2010 a fost lansat vehiculul compact Range Rover Evoque, destinat unei clientele mai tinere și mai bine adaptat mediului urban. În 2017 familia a primit un nou membru, Range Rover Velar, pozitionat între Range Rover Sport și Range Rover Evoque. Cu un nume preluat de la primele prototipuri Range Rover, Velar a completat gama Range Rover cu un design minimalist și un habitaclu avansat din punct de vedere tehnologic.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT