Căuta…

Search
Close this search box.

Primul telefon cu lentilă lichidă vine din China

Florin Amariei
26/03/2021
No Comments

Conceptul de lentilă lichidă a fost prezentat pentru prima dată pe vremea când Motorola Razr V3 era cel mai în vogă mobil. Acum, însă, vine pe un terminal de serie.

Gigantul tech și, mai nou, auto Xiaomi a anunțat că noul său Mi Mix va fi primul telefon de serie din lume care va avea lentilă lichidă în sistemul său de camere. Tehnologia este cunoscută încă din 2005, dar n-a fost implementată la scară largă niciodată până acum.

O lentilă lichidă este, în esență, o peliculă sigilată cu foarte puțin lichid care înlocuiește lentila optică normală. Un motor controlează această peliculă și avantajul ei major este că poate prelua orice formă este necesară și poate trece instant de la unghi larg la macro sau telefoto. Tehnologia este avantajoasă mai ales din punct de vedere estetic, întrucât flexibilizarea permite decuparea unui singur orificiu pentru cameră.

Xiaomi spune că tehnologia a fost dezvoltată complet in-house și că va rezista la provocări pe care le presupune folosirea zilnică a unui telefon mobil. Rămâne, totuși, de văzut cât de utilă va fi în viața de zi cu zi.

În mod surprinzător, Samsung are mai multe brevete pentru camere cu lentile lichide. Pană acum nu a pus niciun astfel de sistem în practică.

Ofensiva Xiaomi are loc după ce ascensiunea Huawei pe scena globală a fost oprit de SUA și alte state aliate. Pe lângă noul Mi Mix cu lentilă lichidă, compania va produce și mașini EV.

Primul telefon cu lentilă lichidă vine, așadar, din China și va fi lansat pe 29 martie 2021.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT