Căuta…

Search
Close this search box.
primul planetariu 10K si 3D

Primul planetariu 10K și 3D din lume, deschis într-un buncăr abandonat

Florin Amariei
16/06/2021
No Comments

La Coupole este un buncăr abandonat după al Doilea Război Mondial transformat în muzeu care acum va găzdui primul planetariu 10K și 3D din lume!

Administratorii au instalat 12 proiectoare 4K care acoperă o suprafață uriașă în spațiul care acum mai bine de 75 de ani deservea drept refugiu pentru francezi în fața invaziei naziste. În cele din urmă, a fost cucerit și regândit de armata hitleristă pentru a lansa rachete V-2 înspre Londra și sudul Angliei. Spațiul a fost recapturat de Aliați și Winston Churchill a ordonat demolarea sa parțială pentru a nu mai putea fi folosit în caz de revenire a naziștilor pe teritoriu francez.

În prezent, funcționează precum un muzeu care acum a ajuns pe harta lumii pentru ca RSA Cosmos a instalat prima proiecție 10K și 3D care oferă vizitatorilor imgini surprinzătoare și „ultra-realiste”. Domul de 15 metri garantează o experiență de neratat.

Fiecare din cele 12 proiectoare costă în jur de 71.000 de euro și împreună au o capacitate de emitere de 120.000 de lumeni cu tehnologie de reducere a motion blur și este pregătit pentru a îmbunătăți constant contrastul și culorile individuale.

La Coupole are acum scaune noi, un sistem de sunet pe măsură și va primi în curând primii vizitatori. Aceștia vor putea descoperi Universul așa cum nu a mai fost posibil până acum într-o sesiune care poate dura maximum o oră.

Biletele pentru intrarea în primul planetariu 10K și 3D din lume costă 10,5 euro pentru adulți și 7,5 euro pentru copii.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT