Căuta…

Search
Close this search box.
primul oras din lume taxi fara soferi

Primul oraș din lume care încheie o înțelegere cu o firmă de taxi fără șoferi

Florin Amariei
13/04/2021
1 Comments

Sistemul de transport persoane se află în continuă și alertă schimbare. Drept dovadă, acum avem și primul oraș din lume care încheie o înțelegere cu o firmă de taxi fără șoferi.

Dubai reușește încă o premieră. De data aceasta, însă, este vorba de primul contract încheiat între o administrația publică și o companie privată pentru un mijloc de transport individual sau pentru grupuri de până la șase persoane care nu necesită șofer sau intervenție umană constantă.

Grupul american Cruise va livra 4.000 de autovehicule fără șofer capabile de condus autonom în Emiratele Arabe Unite începând cu 2023. Această decizie face parte din promisiunea prințului Hamdan de a transforma un sfert din Dubai într-o zonă complet automatizată.

Dubai, totodată, este unul dintre orașele care afișează o deschidere importantă către taxiurile aeriene.

Cruise, deținută de General Motors, marchează cu această înțelegere o premieră importantă: încheie pentru prima dată un contract de vânzare pentru Origin, autovehiculul dezvoltat pentru înlocuirea taxiurilor tradiționale.

Pentru îndeplinirea contractului dintre cele două părți, Cruise va stabili o filială în Dubai și-și va asuma operaționalizarea și mentenanța întregii flote.

General Motors a cumpărat Cruise în 2016, pe când avea doar 40 de angajați. Acum are o echipă de peste 2.000 de oameni.

Cruise a primit în 2021 investiții chiar și de la Microsoft.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT