Căuta…

Search
Close this search box.

Praga, noua capitală a luxului în Europa de Est

Dan Vardie
14/01/2020
No Comments
Praga

Dacă plănuiți un city-break în interes de shopping, nu ocoliți Praga. Capitala Cehiei găzduiește magazine de lux și este tot mai atractivă pentru marile brand-uri. În 2020, Chanel și Saint Laurent își vor deschide boutique-uri în orașul medieval.

Începeți periplul din centrul capitalei, de pe Strada Parizska. Aici găsiți magazinele Louis Vuitton, Céline, sau Bulgari. Iar pe Strada Siroka, aflată în apropiere, descoperiți Christian Louboutin, Hublot și The Store, un multibrand unde se comercializează colecții Isabel Marant, Victoria Beckham sau Vivienne Westwood.

Și alte mărci sunt pe cale să investească în zonă. Potrivit reprezentanților Sotheby’s Real Estate, chiria anuală în zona comercială a Pragăi este de 2.400 euro pe metru pătrat, față de 14.000 euro pe bulevardul parizian Champs-Élysées sau 26.000 euro la Causeway Bay (Hong Kong). Dezvoltarea sectorului de lux din Praga li se datorează și turiștilor chinezi care vizitează în număr tot mai mare capitala est-europeană – aproape 800.000 în fiecare an, ținând cont că, începând de anul trecut, există zboruri directe Beijing-Praga. Aceștia cumpără bijuterii, ceasuri și haine scumpe.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT