Căuta…

Search
Close this search box.

Porsche vândut într-o licitație record de 2 milioane de dolari

Ana Cristina Militaru
28/09/2021
No Comments

Prețurile Porsche-urilor de epocă au crescut considerabil în ultimii zece ani, în special cele ale modelelor 911. Pentru împătimiții acestei mărci, un exemplu de Porsche clasic care încă poate fi achiziționat la un preț de până în 20.000 de dolari este Porsche 928.

Ștafeta a fost ridicată în cadrul unei licitații organizată de Barrett-Jackson unde același model menționat anterior – Porsche 928 a fost vândut pentru suma uriașă de 1,98 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru acest tip de vânzare. Motivul pentru care automobilul a fost licitat la o asemenea valoare este faptul că Tom Cruise l-a condus în filmul Risky Business. Trei exemplare Porsche 928 au fost folosite în timpul filmărilor, dintre care o carcasă ce a fost scufundată într-una din secvențe, iar singurul exemplar care a rămas funcțional este cel licitat.

Porsche 928 a fost introdus în 1978 și a fost primul Grand Tourer de lux coupe cu motorul în față, mașina din film fiind propulsată de un V8 de 4,5 litri care produce 219 CP, iar puterea trimisă la roțile din spate prin intermediul unei transmisii manuale cu 5 trepte.

Amețitorul preț cu care a fost închisă licitația nu numai că marchează cea mai scumpă mașină vândută la licitația Barrett-Jackson din Houston, dar stabilește și un nou record mondial pentru cel mai scump Porsche 928 vândut vreodată.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT