Căuta…

Search
Close this search box.

Piața imobiliarelor, transferată cu iscusință în online. Experiența virtuală, un succes

Florin Amariei
04/02/2021
No Comments

House of Luxury raportează o creștere neașteptată a vânzărilor și o atenție tot mai avidă pentru experiența virtuală din mediul online pe care o promite noua platformă de vânzare și vizitare.

Experiența pe care o presupune cumpărarea unui imobil presupune, printre altele, și o vizită la fața locului. Cei care vor să se mute sunt curioși, vor să exploreze spațiul respectiv și să simtă proprietatea în sine înainte de a decide asupra plății.

Având în vedere că pandemia a schimbat modul în care lumea relaționează, House of Luxury a reușit să implementeze un concept extrem de util companiilor care vor să treacă la următorul nivel în privința imobiliarelor. Realitatea virtuală este soluția pe care o stabilesc aceștia într-un concept complet nou, adaptat la nevoile curente ale pieței.

VR-ul – normalitatea din viitor

Realitatea virtuală este termenul ce descrie un mediu tridimensional generat de un computer, un mediu de interacțiune și explorare pentru ființele umane. Acea persoană devine o parte a lumii virtuale sau este “scufundat” în acest mediu, iar cât timp este acolo are puterea de a manipula obiecte sau de a acționa conform unei palete specifice. Acest lucru nu este încă posibil, însă cu echipamentele potrivite (precum Oculus Rift) astfel de vizite vor putea fi făcute chiar de la domiciliul curent. Astfel de deplasări pot fi complet eliminate, dacă acest concept este adoptat la scară largă.

Tehnologia realității virtuale trebuie să ia în calcul psihologia umană. De exemplu, câmpul vizual uman nu arată precum un cadru video. Avem mai mult sau mai puțin de 180 grade de vizibilitate și deși nu suntem mereu conștienți de vederea periferică, dacă aceasta ar dispărea cu siguranță am observa. De exemplu, atunci când există un conflict între ochi și urechea internă apare răul de mișcare. Este similar cu răul de mașină sau cel de mare.

Există multe tipuri de sisteme de realitate virtuală, dar toate au aceleași caracteristici, precum abilitatea de a permite persoanei să vadă imagini tridimensionale. Aceste imagini sunt în mărimea naturală și se schimbă atunci când persoana se plimbă prin mediul ce corespunde schimbăroo câmpului vizual. Scopul este să existe o îmbinare perfectă între cap și mișcările ochilor și percepția a ceea ce se petrece în acel mediu. Asta întărește ideea că mediul virtual trebuie să fie atât realistic cât și agreabil.

Un mediu virtual ar trebui să genereze răspunsurile potrivite – în timp real – cât timp persoana explorează împrejurimile. Problemele apar atunci când există o întârziere între acțiunea participantului și răspunsul sistemului. Acestea conduc la o experiență perturbată. De aceea, conexiunea la internet stabilă și de mare viteză este esențială.

House of Luxury mizează pe popularizarea acestei metode pentru nișa de lux, mai ales că noile generații care vin apreciază investițiile făcute în digitalizare, VR și AR.

Conceptul celor de la HoL poate fi aplicat și pentru alte afaceri, nu doar pentru imobiliare.

Compania va dezvălui o experiență interactivă și mult mai imersivă în perioada următoare.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT