Căuta…

Search
Close this search box.

PayPal ar putea cheltui 45 de miliarde de dolari pentru a achiziționa Pinterest

Ana Cristina Militaru
21/10/2021
No Comments

Discuțiile sunt deschise pentru ca PayPal să poată face în curând o incursiune în social media, achiziționând cea mai populară platformă de planșe digitale de pe internet. Planul companiei este de a finanța achiziția prin plata a aproximativ 70 de dolari pe acțiune, costul tranzacției finale fiind de 45 de miliarde de dolari pentru PayPal. Vestea achiziției a făcut ca prețul acțiunilor Pinterest să urce cu peste 13%.

PayPal a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii de un grup care îi includea pe investitorul de risc Peter Thiel și pe Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume. În luna martie a anului curent s-a raportat că PayPal va permite utilizatorilor să își folosească pe platformă criptomonedele pe care le dețin pentru plăți la milioane de comercianți din întreaga lume.

Ben Silbermann, cofondatorul și directorul executiv al firmei de partajare de imagini a lansat platforma de căutare vizuală și de scrapbooking în 2010, deține aproape 8% din companie, iar acțiunile Pinterest reprezintă majoritatea averii sale de 3,8 miliarde de dolari. În urma discuțiilor privind achiziția, averea sa netă a crescut cu 400 de milioane de dolari.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT