Căuta…

Search
Close this search box.
paris galerie AR

Parisul găzduiește primul festival exclusiv AR

Florin Amariei
18/06/2021
No Comments

Capitala Franței devine locul în care are loc primul festival exclusiv AR din lume.

„Este o premieră în Franţa şi în lume”, a subliniat Roei Amit, director pentru operaţiuni digitale în cadrul Asociaţiei muzeelor naţionale Grand Palais.

‘Sunt opere ale unor tineri artişti, opere virtuale care există, aici şi acum! Dar pe care nu le descoperim decât prin intermediul ecranelor. Ecranul este asemănător unui al treilea ochi, care ne permite să dezvoltăm relaţii cu operele”, a explicat acesta.

Instalat în parcul Champ de Mars, nu departe de Turnul Eiffel, într-un spaţiu expoziţional cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, proiectat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte pentru a fi deschis temporar pe durata lucrărilor de renovare de la Grand Palais, festivalul ”Palais augmenté” propune un anumit tip de artă contemporană care poate fi practicată exclusiv de artişti ce stăpânesc tehnologiile digitale de ultimă generaţie.

Vizitatorii sunt invitaţi să vină gratuit (cu rezervare prealabilă), echipaţi cu un telefon mobil care să aibă bateria încărcată, a precizat RMN. Vor trebui să descarce o aplicaţie necesară vizualizării operelor şi vor fi ghidaţi de custozi.

În timp ce se plimbă prin incintă, vizitatorii vor putea vedea pe ecrane felul în care operele virtuale se desfăşoară în spaţiu: mâini care împing asemenea unor tentacule, flori fantastice, sau un monstru enorm care se plimbă la înălţimea tavanului, depune ouă şi face comentarii despre actualitate, istorie, cultură şi arhitectura clădirii. Unul dintre proiecte permite vizitatorilor, echipaţi cu un dispozitiv 5G oferit în mod special de către custozi, să genereze urme virtuale.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT