Căuta…

Search
Close this search box.

Pago de Otazu 2018, lansat de Bodega Otazu

Florin Amariei
29/01/2021
No Comments

Pago de Otazu 2018 (DOP) a fost oficial lansat de Bodega Otazu. Amestecul aduce în prim plan un vin fantastic, înnobilat de un procedeu de creație rafinat.

Aproape de granița cu Franța, dar năzuit de spiritul spaniol este situată Bodega Otazu. Vinificarea în Pago poate fi urmărită până în secolul al XII-lea, iar unele dintre clădirile sale datează din acea perioadă, altele fiind construite în secolele al XIV-lea și al XVI-lea. Proprietarii de la Otazu au restaurat cu atenție structurile istorice și au adăugat, de asemenea, o enormă cramă de ultimă generație, care permite un amestec de tehnici tradiționale și moderne de vinificație. Moșia este, de asemenea, cunoscută pentru galeriile și colecțiile sale de artă.

Disponibil în România exclusiv prin Caesar Concierge, Pago de Otazu 2018 proaspăt lansat pentru comercializare în 2021 reprezintă o îmbinare meticuloasă între Merlot, Cabernet Sauvignon și Tempranillo. Chiar dacă Merlot-ul domină această compoziție, alăturarea sa cu Cabernet Sauvignon (20%) și Tempranillo (10%) îl transformă într-o ofertă greu de refuzat.

Strugurii au fost selectați manual pentru a face parte din această compoziție fină în containere individuale de 12 kg, după care au rămas păstrați la o temperatură constantă de 5 grade Celsius. Astfel, fiecare ciorchine și-a păstrat forma și esența. Savoarea integrală nu este afectată de sustragerea fructului din vie. Procesul este cunoscut drept criomacerare.

Licoarea obținută după presare este lăsată pentru fermentare în rezervoare de ciment de 40 de hectolitri fiecare, etapă urmată de o fermentare malolactică în butoaie franceze din stejar. Rezultatul din acest traseu este apoi izolat timp de 15 luni în alte butoaie de stejar, urmând ca apoi să petreacă 18 luni în sticlă. Odihna este esențială pentru definitivarea aromei.

Acest vin prezintă o culoare roșu-cireș închis, profundă și strălucitoare. Relevă un aspect foarte subtil dominat de roșu intens și proaspăt arome de fructe, cu unele picante și câteva minerale note.

Pago de Otazu 2018 este un vin de o complexitate remarcabilă, îmbină perfect note lemnoase integrate și oferă un final lung. Timpul pare a curge odată cu vinul.

Se asociază foarte bine cu pateuri, brânză și cărnuri precum ar fi cocoșul și potârnichea.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT