Căuta…

Search
Close this search box.
OXAGON oras plutitor

OXAGON, marele plan pentru orașul plutitor cu 8 laturi

Ana Cristina Militaru
29/11/2021
No Comments

OXAGON, orașul plutitor de pe Marea Roșie cu planuri sustenabile de expansiune

Planurile pentru OXAGON, orașul-port plutitor din Arabia Saudită, au fost dezvăluite. Cea mai mare structură plutitoare din lume va găzdui primul port complet automatizat și primul centru logistic integrat din lume. Orașul de formă octogonală va fi amplasat la marginea Neom, o regiune nou-creată aflată în imediata apropiere a Canalului Suez. Neom este creația prințului moștenitor Mohammed Bin Salman și este proiectul emblematic al planului său de 13 ani de modernizare a regatului conservator, denumit “Vision 2030”.

“Oxagon va fi catalizatorul creșterii economice și al diversității în Neom și în Regat, îndeplinind în continuare ambițiile noastre în cadrul Viziunii 2030, contribuind la schimburile comerciale regionale ale Arabiei Saudite și setând un nou punct focal pentru fluxurile comerciale globale.”

Prințul Mohammed Bin Salman

Orice afacere menită să schimbe lumea trebuie, de asemenea, să o protejeze

OXAGON va dezvolta o “economie albastră”, ceea ce presupune un model de dezvoltare și utilizare eficientă și durabilă a resurselor marine pentru creștere economică, îmbunătățirea mijloacelor de trai și a locurilor de muncă și sănătatea ecosistemului oceanic. În final, orașul va găzdui un Institut Oceanografic pentru explorare și cercetare marină, sere și cartiere rezidențiale plutitoare.

Cel mai mare impact asupra lumii, cel mai mic impact asupra planetei

Nucleul de dezvoltare industrială a Oxagon conține 7 sectoare, toate alimentate cu energie 100% regenerabilă – energie durabilă, mobilitate autonomă, inovație în domeniul apei, producție alimentară durabilă, sănătate și bunăstare, metode moderne de construcție și tehnologie și producție digitală, inclusiv telecomunicații, tehnologie spațială și robotică.

OXAGON

Locuibilitatea excepțională și progresul industrial nu se exclud reciproc

Peisajul urban din OXAGON vă oferi o locuibilitate excepțională, comunitățile putând fi parcurse pe jos sau prin intermediul mobilității alimentate cu hidrogen. Industria sustenabilă va fi construită în jurul acestora, minimizând timpul de navetă, cu natura integrată perfect în mediul urban. Cât despre menținerea unui echilibru între industrializare și sustenabilitate, designul octagonal al orașului va sprijini conservarea a 95 % din mediul natural, va minimiza impactul asupra terenului, va conserva linia de coastă și va optimiza utilizarea totală a terenului.

Pentru mai multe știri despre destinații uimitoare ale lumii, explorați mai departe.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT