Căuta…

Search
Close this search box.

OnePlus si Hasselblad, parteneriat pentru fotografia cu telefonul mobil

Florin Amariei
09/03/2021
No Comments

Producătorul de smartphoneuri OnePlus și Hasselblad au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea fotografiei cu telefonul mobil. Deși seamănă cu inițiativa Huawei care s-a asociat cu Leica, OnePlus are alte planuri mărețe.

Așa cum am putut mărturisi în ultimii ani, fotografia cu telefonul mobil a devenit din ce în ce mai interesantă. Portabilitatea și dezvoltarea unor senzori extrem de capabili au creat cadrul ideal pentru transformarea simplului posesor de terminal în viitor artist vizual. Desigur, nu e de ignorat nici impactul avut asupra comunicării pe rețelele sociale. Odată cu 5G aceasta va fi intensificată cu siguranță, având în vedere că formatul video este din ce în ce mai propulsat organic.

OnePlus, însă, profită de golul lăsat de Huawei și vrea să cucerească piețele internaționale cu un nou sistem de camere dezvoltat în parteneriat cu suedezii de la Hasselblad. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de 3 ani. Primul rezultat al colaborării deja a putut fi observat prin adăgarea funcției Natural Color Calibration pentru terminalele compatibile. De altfel, în următoarea perioadă cele două părți se vor concentra pe calibrarea colorizării în multiple scenarii. Acest lucru va fi posibil prin actualizarea de software.

Investițiile în această aventură comună înseamnă o cheltuială de 150 de milioane de euro pentru OnePlus, așadar produsele care vor rezulta din aceasta vor fi cu siguranță în topul preferințelor clienților de Android.

Pasul pe care companiile vor să îl facă acum este înspre dezvoltarea unui întreg ansamblu de camere care să fructifice parteneriatul astfel încât produsele rezultate să fie cu un pas înaintea competiției. Astfel, OnePlus va lansa cu expertiza Hasselblad o cameră panoramică cu un FoV de 140 de grade, tehnologie T-lentilă pentru un focus instant al camerei frontale și o lentilă freeform care va elimina distorsionările pentru fotografiile ultrawide.

Mai mult, noul senzor IMX789 al Sony va permite înregistrarea 4k la 120 fps și chiar tragerea de cadre în forma RAW pe 12 biți.

Noile lentile și noul software vor fi disponibile pentru noua gamă OnePlus 9 care se va lansa pe 23 martie, moment în care vom afla și toate noutățile pe care le va avea noul vârf de gamă.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT