Căuta…

Search
Close this search box.

Ochelarii de soare – bijuterii chic

Elena Hîrțan
24/06/2020
No Comments

Ochelarii de soare sunt printre cele mai versatile accesorii, pot fi purtați aproape la orice fel de ținută – casual, elegant, sport, business – de aceea merită să investim într-o lentilă de calitate, potrivită cu forma feței.

Industria ochelarilor de soare este evaluată, în total, la peste 30 de miliarde de dolari la nivel mondial și se estimează o creștere de 6 procente anual, cel puțin până în anul 2020. Studiile producătorilor și comercianților de ochelari de soare arată că peste 80% din populația cu vârsta peste 18 ani deține cel puțin o pereche de ochelari de soare, pentru care a plătit, în medie, 120 de dolari. Nu putem spune cât au contribuit la această medie următoarele modele de ochelari de soare, având în vedere că unele costă mai mult decât o limuzină de lux, dar cu siguranță există și pe această piață o nișă ultra-luxury interesată nu atât de preț, cât de calitatea materialelor folosite, atât pentru realizarea produsului în sine, cât și a elementelor decorative sau de design.

Cei mai scumpi ochelari de soare din lume costă 400.000 de dolari și sunt creați de celebrul producător De Rigo Vision pentru renumita casă elvețiană Chopard. Modelul a fost prezentat la Dubai, în mai 2012, și a fost foarte bine primit de public, mai ales de vedete și milionari dispuși să plătească fabuloasa sumă pentru o pereche de ochelari de soare cu diamante și brațe de aur de 24 de carate. Pentru că da, prețul este justificat și de prezența numeroaselor diamante cu care sunt ornați, dar și de tehnica utilizată pentru prinderea acestora, mult mai apropiate unul de altul, astfel încât să reflecte lumina mult mai puternic decât la bijuterii. Gwyneth Paltrow, Tom Jones și Elton John au fost văzuți purtând acești ochelari.

Aproape la fel de scumpi sunt ochelarii Dolce & Gabbana DG2027B gold, evaluați la 380.000 de dolari. Aceștia au rama din aur, iar numele celor doi designerii italieni este scris cu diamante pe cele două brațe ale ochelarilor. Există și varianta mai „ieftină”, de 180.000 de dolari, cu rama de argint și brațele de acetat negru pe care regăsim brandingul făcut din diamante mici. Madonna, Kylie Minogue, Nicole Kidman, Demi Moore, Isabella Rossellini și Angelina Jolie sunt câteva dintre celebritățile care și-au adăugat la colecție acest model.

Extravagant și unic, modelul Shiels Emerald evaluat la 200.000 de dolari este realizat de producătorul australian Shiels Jewelers după cinci ani de încercări multiple pentru a obține lentilele de smarald, a le lustrui și a le tăia perfect. Albert Bensimon, directorul general al companiei spune că a realizat acești ochelari inspirat de împăratul roman Nero, care se uita la luptele gladiatorilor prin pietre prețioase.

Când vorbim despre bijuterii de lux, Cartier este unul dintre primele nume care ne vine în minte, iar designerii acestui brand nu s-au lăsat mai prejos atunci când au creat Cartier Panthere, o pereche de ochelari de soare – bijuterie evaluați la peste 100.000 de dolari. Brațele sunt ornate cu câte o panteră realizată din aur alb de 18 carate și 560 diamante tăiate individual la care se adaugă safir albastru pentru câteva detalii extra luxury.

Designerul de bijuterii ochelari Franco Inc., a creat Colecția Luxuriator în 2004. Ochelarii de soare cu diamante sunt realizați manual, pietrele prețioase fiind prinse în rame de metal din aur alb, galben sau roz. Producătorul oferă și versiuni smălțuite și gravate manual, iar tocul ochelarilor este realizat din piele fină și corn de bivol. Franco Luxuriator are două variante Luxuriator Uno cu rame cu un singur pod și Luxuriator Duo cu pod dublu. Compania poate personaliza ochelarii de soare pentru orice client, de la forma și nuanța lentilei (care poate fi antireflectivă, polarizată sau fotochromică) până la modelul ramei. Prețul pentru un astfel de model este de 65.000 de dolari.

Pentru o sumă apropiată, Bvlgari propune varianta Flora Sunglasses, dar spre deosebire de modelul de mai sus care este unisex, aceștia sunt destinați exclusiv doamnelor. Renumită în întreaga lume pentru cea mai bună precizie în execuție și designul de lux, casa Bvlgari propune o pereche de ochelari care au aur alb de 18 carate inserat în ramă, iar detaliile laterale sunt din safire albastre și diamante.

Pentru 27.000 de dolari puteți cumpăra Lugano Diamonds, o pereche de ochelari de soare eleganți cu cadru de aur și lentile roz, cu rama model leopard obținut din diamante galbene și negre de 3,59 carate. Lugano Diamonds a câștigat pe bună dreptate un loc apreciat în industria bijuteriilor internaționale, deoarece compania s-a specializat în a obține cele mai mari, mai rare și cele mai unice pietre pentru creațiile lor, care sunt lucrate meticulos de unii dintre cei mai buni meșteri din lume.

La același preț, casa Cartier propune modelul Paris 18K Gold, cu un design retro inspirat din moda anilor 1980 și materiale de cea mai bună calitate. Ramele negre sunt ornate cu aur de 24 de carate și peste 188 de diamante care au în total 7,5 carate.

Ochelari de soare sub 5.000 de dolari

Piața ochelarilor de soare de lux este la fel de variată ca și miile de modele disponibile, în diferite forme și culori, unele bizare, altele clasice și o parte kitschoase. Modelul cat-eye a revenit în actualitate și aproape toți designerii care creează ochelari de soare au cel puțin un model cu această lentilă chic. Anna-Karin Karlsson propune modelul Tears of the Moon Cat Eye & Pearl, un model evaluat la 3.500 de dolari. Rama simplă este ornată deasupra cu pietre prețioase și perle mici, montate într-un pattern din aur care imită luna și ochii de pisică.

La aceiași bani puteți alege un model ceva mai simplu ca design – Louis Vuitton Diamond Aviator, cu rama neagră ornată la mijloc și deasupra ochilor cu aur de 18 carate în care au fost montate câteva zeci de diamante.

Pentru doamnele care doresc să fie „înfloritoare” toată ziua Dolce & Gabbana au creat modelul Hydrangea Embellishment evaluat la 2.400 de dolari. Ochelarii opulenți au lentila mov, rotundă și ușor alungită spre exterior sus, o reinterpretare a modelul cat-eye. Rama este ornată cu pietre prețioase de diferite culori, montate sub forma de flori și frunze în aur de 18 carate.

Însă pentru cei care preferă stilul clasic, simplu și elegant propunem Maybach Eyewear The Diplomat. Modelul de 2.200 de dolari este unisex, cu lentilă verde, ramă de aur și brațele îmbrăcate în piele maro.

Articol publicat în numărul 145 al revistei CAESAR

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT