Căuta…

Search
Close this search box.
papamobil electric

Noul ‘papamobil’ va fi electric

Florin Amariei
21/05/2021
No Comments

Papa Francisc va primi un nou ‘papamobil’ la început de 2022. Acesta va fi electric și produs în SUA de Fisker.

Fisker a anunțat că noul ‘papamobil’ va fi electric, iar ei îl vor furniza Suveranului Pontif la început de 2022. Acesta va avea acoperiș solar și o mochetă produsă din sticle de plastic reciclate.

Cofondatorii Henrik Fisker, fost designer pentru producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin, şi dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit recent cu liderul Bisericii Romano-Catolice din Vatican, a indicat compania.

„M-am inspirat după ce am citit că Papa Francisc acordă o mare atenţie mediului înconjurător şi impactului schimbărilor climatice asupra generaţiilor viitoare”, a declarat Henrik Fisker.

Producţia SUV-ului electric Ocean este planificată să înceapă în noiembrie anul viitor, prin intermediul unui contract cu producătorul Magna International Inc în Europa.

Start-up-ul nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei, însă preţul modelului Ocean al Fisker începe de la 37.499 dolari în Statele Unite şi 32.000 de euro în Germania.

Papa Francisc a primit în trecut și un Duster modificat special pentru a deservi ca ‘papamobil’.

Finalmente, e important să avem în vedere că până în prezent, în pofida multor promisiuni, Fisker nu a produs deocamdată nici măcar un cui!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT