Căuta…

papamobil electric

Noul ‘papamobil’ va fi electric

Florin Amariei
21/05/2021
No Comments

Papa Francisc va primi un nou ‘papamobil’ la început de 2022. Acesta va fi electric și produs în SUA de Fisker.

Fisker a anunțat că noul ‘papamobil’ va fi electric, iar ei îl vor furniza Suveranului Pontif la început de 2022. Acesta va avea acoperiș solar și o mochetă produsă din sticle de plastic reciclate.

Cofondatorii Henrik Fisker, fost designer pentru producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin, şi dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit recent cu liderul Bisericii Romano-Catolice din Vatican, a indicat compania.

„M-am inspirat după ce am citit că Papa Francisc acordă o mare atenţie mediului înconjurător şi impactului schimbărilor climatice asupra generaţiilor viitoare”, a declarat Henrik Fisker.

Producţia SUV-ului electric Ocean este planificată să înceapă în noiembrie anul viitor, prin intermediul unui contract cu producătorul Magna International Inc în Europa.

Start-up-ul nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei, însă preţul modelului Ocean al Fisker începe de la 37.499 dolari în Statele Unite şi 32.000 de euro în Germania.

Papa Francisc a primit în trecut și un Duster modificat special pentru a deservi ca ‘papamobil’.

Finalmente, e important să avem în vedere că până în prezent, în pofida multor promisiuni, Fisker nu a produs deocamdată nici măcar un cui!

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Articole similare