Căuta…

Search
Close this search box.
nasa spacex luna

NASA și SpaceX vor duce din nou oameni pe Lună

Florin Amariei
19/04/2021
No Comments

Autoritatea Aeronautică Spațială Americană (NASA) a anunțat că firma condusă de Elon Musk, SpaceX, este cea desemnată pentru a duce din nou oameni pe Lună prin intermediul programului Artemis.

SpaceX va dezvolta nava care va duce astronauții pe satelitul natural al Terrei. Prototipul făcut de compania șefului Tesla a fost ales în defavoarea Blue Origin și Dynetics.

NASA, prin programul Artemis, nu urmărește doar transportul temporar al unor astronauți pe Lună. Acum ținta este stabilirea unei prezențe mai îndelungate. Misiunea va transporta patru astronauți pe orbita Lunii și, odată ajunși acolo, doi vor aseleniza.

nasa spacex

SpaceX va primi aproape 2,5 miliarde de euro pentru a dezvolta capsula care va duce oamenii din nou pe Lună. Misiunea selenară va dura o săptămână, după care cei doi astronauți se vor duce din nou la bordul navei care rămâne în orbită.

Inițial, SpaceX voia să folosească această navă pentru aterizarea pe Marte. Primul test real, însă, va fi alături de NASA.

Prima lansare de test va fi efectuată în noiembrie 2021 pentru a verifica dacă modulul principal va putea orbita în siguranță și conform traseului.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT