Căuta…

Search
Close this search box.
ermitaj rusia nft

Muzeul Ermitaj va vinde NFT-uri prin licitație

Florin Amariei
01/09/2021
No Comments

Nebunia NFT-urilor care se vând acum cu sute de mii de dolari a ajuns și în unele dintre cele mai conservatoare instituții. Acum muzeul Ermitaj din Rusia a anunțat că va vinde NFT-uri prin licitație online.

Iubitorii de artă vor putea licita pentru cripto-copiile tablourilor “Madonna Litta” de Leonardo da Vinci, “Judit” de Giorgione, “Lilas” de Van Gogh, “Composition V”, de Kandinsky şi “Corner of the Garden at Montgeron” de Claude Monet.

Licitaţia, organizată împreună cu platforma Binance – cel mai mare exchange de criptomonede și derivate – , începe la ora 12:00 GMT şi va avea loc până pe 7 septembrie, la aceeaşi oră.

Lucrările NTF au fost create în două exemplare: unul pentru cumpărător şi unul ce va fi păstrat în arhiva Muzeului Ermitaj.

Copiile virtuale sunt semnate de directorul muzeului, Mihail Piotrovski, iar cei care vor intra în posesia lor vor primi şi un clip în format NFT al momentului în care responsabilul muzeului semnează lucrarea.

“Ermitaj este un muzeu inovator şi conservator, care utilizează tehnologiile de vârf”, notează Piotrovski într-un comunicat ce marchează debutul licitaţiei.

Piotrovski a ţinut să sublinieze că muzeul nu se foloseşte de formatul NFT pentru a-şi soluţiona problemele financiare.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT