Căuta…

Search
Close this search box.
muntii-alpi-seifuri

Muntii Alpi devin seifuri pentru instaritii ingrijorati

Florin Amariei
29/10/2020
No Comments

Ingrijorat de ce va aduce pandemia? Acum exista o solutie… Ingenioasa si neasteptat de sigura! Muntii Alpi pot sa devina seifuri de stanca pentru un pret pe masura sigurantei oferite.

Elvetia, un stat recunoscut la nivel global pentru secretul bancar si siguranta pe care o ofera averilor plasate acolo, are acum o noua oferta atractiva pentru cei instariti: muntii devin seifuri.

Mai exact, in Muntii Alpi au fost construite o serie de edificii fortificate ce pot adaposti de la bani sau bijuterii pana la intregi galerii de arta sau masini.

Ideea apartine unor intreprinzatori din centrul Elvetiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna. “Camera comorilor dumneavoastra intr-un munte. Un loc sigur in care sa va depozitati activele si datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieste seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru in Consiliul de Administratie de la Bruenig Mega Safe AG, spune ca firma intentioneaza sa utilizeze un spatiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. “Daca va fi nevoie am putea extinde acest spatiu”, sustine Hugo Schittenhelm.

Elvetia, adapostul reinventat in pandemie

Nu mai e niciun secret pentru nimeni faptul ca pandemia de Covid-19 a creat probleme economice la nivel mondial, lovind unele economii si asa slabite destul de dur. Situatia aduce din ce in ce mai multe ingrijorari in lumea celor care au reusit sa stranga averi sub diferite forme. Fie ca vorbim de bijuterii care ocupa un spatiu modest sau de masini in editii extrem de limitate sau care nu mai pot fi reproduse, Elvetia va putea acum sa le adaposteasca.

Pretul pentru a beneficia de o camera de 100 de metri cubi este de 500.000 de doari. In aceasta este asigurata umiditatea constanta de 40% si o temperatura de maximum 12 grade Celsius. Desigur, in functie de preferintele clientului, conditiile de stocare pot fi schimbate.

Limita maxima disponibila in prezent pentru un spatiu in Muntii Alpi care va fi ingrijit si supravegheat constant este de 20.000 de metri cubi si 12 metri inaltime.

Hugo Schittenhelm a spus ca Bruenig Mega Safe poarta discutii cu aproximativ zece clienti potentiali, printre care se numara galerii de arta dar si persoane instarite. Pe langa faptul ca sunt mai sigure, seifurile in munte sunt mai ieftin de construit, sustine Schittenhelm. “Autorizatiile de constructie se obtin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus si nu ai nevoie de sarma ghimpata sau caini”, spune Schittenhelm.

Initiativa antreprenoriala a elvetienilor urmareste si atragerea oamenilor de afaceri din regiunea asiatica si chiar Australia.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT