Căuta…

Search
Close this search box.

Morgan lansează Plus 8 GTR. Vor fi construite doar nouă exemplare

Florin Amariei
20/02/2021
No Comments

Constructorul auto britanic de nișă Morgan lansează Plus 8 GTR, un automobil exclusivist care va fi construit în doar nouă exemplare. Acesta reprezintă, totodată, un nou început pentru Morgan.

Așa cum nu prea se mai obișnuiește în prezent, Plus 8 GTR prinde viață direct din idealurile designerilorși inginerilor care se află în căutare de creații automotive care să fie cu adevărat speciale. Noua mașină împrumută câteva dintre principalele trăsături ale mărcii, dar își creează propria identitate.

Plus 8 GTR readuce în planul principal idei de design care au consacrat marca de-a lungul timpului, dar care nu au mai putut fi văzute în ultimele decenii pe mașinile constructorului. Linia înaltă folosită pentru conturarea umerilor transformă apariția automobilului, marcând fiecare înfățișare în public.

În mod surprinzător, constructorul auto a insistat să folosească șasiul original al Plus 8 în varianta pentru curse, cadrele fiind cumpărate de la un furnizor terț. Astfel se încearcă menținerea ADN-ului la un nivel cât mai apropiat de starul original.

Cele nouă exemplare Plus 8 GTR vor beneficia de atenția specifică la detalii a Morgan, însă vor putea fi personalizate într-o anumită măsură prin alegerea mai multor pachete.

Plus 8-urile originale avea cu propulsor motoare BMW N62 de 4,8 litri cu 8 cilindri, iar aceste unități vor fi regăsite și pe noile iterații actualizate. Cifrele exacte cu privire la puterea totală disponibilă nu sunt încă disponibile, dar clienții vor putea alege între o cutie ZF în șase trepte sau una manuală cu același număr de clase.

Directorul departamentului de design al Morgan a spus că alegerea unui V8 pentru punerea sa sub capotă în aceste timpuri poate fi interpretată ca o greșeală, însă compania vrea să livreze aceeași senzație către cei nouă norocoși.

Morgan Plus 8 GTR va fi produs începând cu vara lui 2021, sub atenta supraveghere a noului proprietar Investindustrial – un fond de investiții girat de Andrea Bonomi.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT