Căuta…

Search
Close this search box.

Mirage-ul lui Steve Wynn, mirajul opulenței din Las Vegas

Ana Cristina Militaru
20/09/2021
No Comments

În anul 1989, o idee îndrăzneață ce avea să schimbe percepția americană despre divertisment a căpătat contur. Hotelul de lux și cazino, Mirage, a luat ființă prin Steve Wynn și finanțarea indispensabilă a lui Michael Milken care s-a ridicat la peste 600 de milioane de dolari.

Nu riști, nu câștigi ! Decizia lui Milken de a finanța Mirage a fost una extrem de curajoasă având în vedere că, la acea vreme, împrejurările le păreau potrivnice, cu Las Vegas la un pas de colaps al industriei jocurilor de noroc. În perspectivă, deschiderea cazinoului lui Steve Wynn rămâne un stâlp esențial în definirea Las Vegas-ului și a complexelor de lux, așa cum le sunt cunoscute publicului azi.

Succesul nu a întârziat să apară o dată ce Wynn a înțeles mentalitatea clasei de mijloc, și anume că acei clienți își doreau o locație de jocuri de noroc care să-i facă să uite de clasa de care aparțineau, nefiind deranjați de faptul că pierdeau bani, atât timp cât o făceau într-o locație exclusivistă și simțeau că sunt în câștig. În realitate, ei se hrăneau cu sentimentul că sunt deja bogați, în timp ce locația le sustrăgea tot mai mulți bani sub iluzia posibilului câștig al unui jackpot uriaș.

Mirage a fost o apariție deosebită încă de la început, cu un scop clar : să hipnotizeze consumatorii și devină ceva spectaculos, epatând cu praful de aur care colora ferestrele, femei frumoase care întrețineau atmosfera de distracție, numere de magie, animale exotice și spectacole acrobatice. Dacă vechiul Las Vegas avea ca referințe nume precum Frank Sinatra, Elvis Presley și semne cowboy, înființarea Mirage a schimbat radical reperele elitiste și a făcut trecerea de la opulența americană la o experiență de consum de lux, eleganță și confort.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT