Căuta…

Search
Close this search box.

Mini-dronă cu rol de agent de securitate

Florin Amariei
13/01/2021
No Comments

Un nou sistem gândit pentru drone care să poată fi utilizate domestic va putea fi aplicat pentru un exemplar în miniatură care îndeplinește rolul de agent de securitate. Da, va putea fi folosit atât acasă, cât și de companii.

Dronele sunt utilizate deja la scară largă pentru apărare, supraveghere de granițe și agricultură. Acum, însă, ele sunt gândite și pentru protecția personală. Aceste mini-exemplare pot să survoleze domiciliul, să transmită informații și să rămână complet independente în operare.

Indoor Robotics, start-up-ul israelian cu nume extrem de sugestiv, a dezvoltat o mini-dronă capabilă să survoleze domiciliul, să înregistreze și să raporteze chestiuni pe care proprietarul ar trebui să le cunoască. În funcție de setări, poate chiar să transmită și alerte care să pună omul în gardă.

Cât nu se află în patrolare, dronele pot să se încarce într-un ansamblu dedicat care a fost creat special pentru acestea.

Mini-dronele funcționează precum o rețea care cooperează în permanență și fac schimb de informații. Spre exemplu, pentru o casă cu trei dormitoare și curte un sistem format din două drone ar fi mai mult decât suficient pentru supraveghere constantă.

Utilizând atât camere optice, cât și camere termice, quadcopterele își scanează continuu mediul în 360 de grade – chiar și atunci când sunt andocate pe o placă. Datele sunt procesate în timp real utilizând algoritmi bazați pe inteligență artificială pe un server bazat pe cloud. Dacă sunt detectate anomalii precum intruși, incendii sau obiecte necunoscute, administratorul sistemului este notificat prin intermediul aplicației.

În loc să utilizeze GPS, dronele își fac drum în jurul facilității utilizând o combinație de navigație vizuală – în care recunosc anumite repere – și tehnologie asemănătoare LiDAR. „Dispozitivul practic„ vede ”mediul înconjurător și„ simte ”, de asemenea, distanțele și astfel își cunoaște locația precisă la un moment dat”, spune Ofir Bar Levav, directorul de afaceri al Indoor Robotics.

Prețul încă nu a fost dezvăluit, însă compania își dorește să ajungă la un cost mult mai mic față de cât ar presupune angajarea unui agent de securitate specializat, contractarea de servicii de siguranță sau alte astfel de cheltuieli specifice.

Un exemplu cu privire la funcționarea unui astfel de sistem Tando format din mini-drone poate fi văzut AICI!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT