Căuta…

Search
Close this search box.

McLaren Sabre – puternic, exclusiv și doar pentru americani

Florin Amariei
23/12/2020
No Comments

Noul McLaren Sabre este cel mai puternic McLaren cu V8 construit vreodată, însă noul automobil performant este disponibil doar în SUA. Nu vă faceți, însă, griji. Toate exemplarele au fost vândute.

Pe lângă toate astea, Sabre MSO este cel mai puternic McLaren non-hybrid construit vreodată. Dacă vă întrebați ce înseamnă MSO, atunci aflați că se referă la specialiștii companiei britanice și aceștia realizează doar automobile în ediție limitată care corespund celor mai importante pretenții ale doritorilor de vârfuri de performanțe. McLaren Special Operations (MSO) a reușit să ofere un V8 îmbrăcat într-o haină unică și individualizată.

Noul McLaren Sabre a fost deja vândut în totalitate, urmând ca fiecare exemplar să fie completat conform cerințelor proprietarilor.

Sabre va putea fi văzut doar pe străzile din Statele Unite ale Americii pentru că acest autovehicul special nu va putea fi vândut în Uniunea Europeană. Decizia luată de marca auto nu surprinde pe nimeni, având în vedere că SUA nu a implementat aceleași măsuri stricte cu privire la emisii precum Uniunea Europeană. McLaren nu a oferit detalii suplimentare cu privire la decizia sa, însă a arătat că Sabre este „omologat conform standardelor federale americane și are idei inovatoare puse în practică pe care omologarea globală nu le-ar permite”.

Noul hypercar folosește un V8 care poate fi regăsit și in Senna sau Elva, dar în Sabre acesta produce 824 de cai putere și 800 de Nm. Valorile acestea confirmă faptul că Sabre este cel mai rapid McLaren în două locuri construit vreodată. Deși Speedtail poate atinge 402 km/h, acest exemplar folosește o configurație care permite accesul în habitaclu pentru trei persoane.

Structura scaunelor Sabre ar putea fi considerată convențională, dar stilul general devine destul de grandios, cu arcuri de roată exagerate aproape sălbatic care se ridică de pe linia podelei și se curbează peste șoldurile și umerii mașinii, fiind finalmente conectate în spate cu o aripă largă cu aspect „tehnic”.

Descinderea ușoară în jos a părții din spate a mașinii pare încurcată intenționat, aproape deconectată de laterale și de aripă. Aproape că se pare că cineva a condus un supercar obișnuit într-un kit de caroserie. Nu amintesc să fi văzut vreodată un set de difuzoare spate care să iasă atât de „departe” de spatele unei mașini. Este un tren de rulare provocator și provocator sub coada conică a caroseriei.

Caroseria respectivă, combinată cu ușile largi și această schemă de culori portocaliu, alb și carbonul expus aproape în mod scandalos, face unul dintre cele mai ostentative și mai spectaculoase modele pe care le-am văzut de la McLaren, o companie care se înclină de obicei spre un aspect curbat, dar clasic. Capacul motorului din spate amintește de excesele mai nebunești ale lui Lamborghini.

Acesta este, totuși, doar primul Sabre. Fiecare automobil va arăta diferit.

Prețul acestui nou hypercar este estimat la 5.000.000 de dolari, dar aproape toate unitățile disponibile au ajuns la un cost final de peste 9,5 milioane de dolari.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT