Căuta…

Search
Close this search box.

LVMH a cumpărat Tiffany cu aproape 16 miliarde de dolari

Florin Amariei
10/01/2021
No Comments

LVMH a cumpărat, într-un sfârșit, Tiffany. Tranzacția a fost finalizată și a constat într-o plată de aproape 16 miliarde de dolari americani.

Conglomeratul LVMH a reușit, după o aventură care a durat peste cinci ani, să cumpere Tiffany&Co. Prețul final a fost stabilit la sfârșit de octombrie 2020, dar de-abia în ianuarie 2021 s-a finalizat întreaga procedură. La 131.5 dolari per acțiune, suma finală de plată pentru achiziția completă este 15,8 miliarde de dolari americani.

Cei 5 ani au fructificat menținerea unui simbol în industrie, dar va duce probabil și la o nouă strategie globală care ar putea relansa complet brandul.

Obiectivul complet al impactului fuziunii asupra industriei de ceasuri în general va fi mai clar în timp, dar adăugarea Tiffany & Co. la stabilul deja robust al conglomeratului LVMH al mărcilor de ceasuri de lux continuă tendința actuală a mărcilor care se consolidează. Tiffany & Co. se alătură unei liste de mărci de ceasuri de înaltă calitate sub bannerul LVMH, inclusiv TAG Heuer, Zenith, Bulgari, Hublot, Chaumet și Dior Watches. Dincolo de potențialele reelaborări ale propriei linii de ceasuri interne Tiffany & Co., nu este clar până acum ce va însemna această fuziune finală pentru lanțul recunoscut pentru bijuteriile sale.

În timp ce vânzările Tiffany & Co. au scăzut treptat în ultimii ani, din cauza unei clientele îmbătrânite și a unei schimbări generale a tendințelor pieței de la magazinele tradiționale de vânzare cu amănuntul, marca deține încă o poziție primară atât în ​​retailul de lux, cât și în conștiința publicului.

Când i s-a cerut să comenteze cu privire la fuziunea finalizată, președintele și CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, a declarat: „Sunt încântat să-i urez bun venit Tiffany și tuturor angajaților lor talentați din grup. Ne-am angajat să sprijinim Tiffany, un brand care este sinonim cu dragostea și a cărui Blue Box este venerată în întreaga lume, cu aceeași dedicație și pasiune pe care le-am aplicat fiecăruia dintre prestigioasele noastre Maisons de-a lungul anilor. Suntem optimiști cu privire la capacitatea Tiffany de a accelera creșterea, de a inova și de a rămâne în fruntea celor mai prețuite realizări și amintiri din viața clienților noștri. Aș dori să-i mulțumesc lui Alessandro Bogliolo și echipei sale pentru dedicarea față de Tiffany și munca lor din ultimii trei ani, în special în această perioadă dificilă”.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT