Căuta…

Search
Close this search box.

Luxul, motorul economiei franceze

Dan Vardie
06/12/2019
No Comments
Lux - LVMH

Cu o cifră de afaceri de 150 miliarde de euro pe an, plus zeci de mărci faimoase și cunoscute în toată lumea, sectorul de lux este cel mai dinamic din economia Franței.

Luxul în Franța este chiar mai puternic decât industria aeronautică. O demonstrează cifra de afaceri uriașă, dar și cea mai recentă tranzacție LVMH Moët Hennessy (cea mai mare companie producătoare de bunuri din lux lume), care a cumpărat brand-ul american Tiffany cu 14,7 miliarde de euro.
Potrivit presei, luxul în Hexagon este primul în top și când vine vorba de valoarea exporturilor – 50 miliarde de euro în produse de lux sunt exportate în fiecare an în 180 de țări de pe întreg mapamondul. Cu cine împarte LVMH succesul? Ei bine, potrivit clasamentului Global Power of Luxure Good 2019, realizat de Deloitte, iată care sunt cei 5 jucători importanți de pe piața luxului: 1. LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy Group, Franța; 2. Estée Lauder Compagnies, Statele Unite; 3. Compagnie Financière Richemont, Elveția; 4. Kering, Franța; 5. Luxottica Group, Italia. Pe locurile 6 și 7 se află Chanel și L’Oréal.

Industria de lux din Franța se laudă cu o filieră bine structuată și organizată. Încă din 1954, Jean-Jacques Guerlain a înființat Comitetul Colbert, iar cei 84 de reprezentanți ai luxului francez se întâlnesc constant pentru a se ocupa de promovarea sectorului de lux “made in France” pe piața internațională.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT