Căuta…

Search
Close this search box.

Lux și extravaganță: hotelul de aur din Hanoi

Robert Stan
03/07/2020
No Comments

În capitala vietnameză Hanoi s-a deschis un nou hotel de cinci stele care încearcă să atragă turiștii printr-o caracteristică aparte: o tonă de aur.

Proprietarii hotelului Dolce Hanoi Golden Lake au depus eforturi majore pentru a readuce vizitatorii în Vietnam, țară în care sectorul turistic se redeschide încet după o carantină de trei luni impusă de pandemie.

Deținut de Hoa Binh Group și administrat de Wyndham Hotels & Resorts Inc, cu sediul în SUA, noul hotel se află într-un contrast puternic cu clădirile învecinate, în majoritatea lor acestea datând din perioada sovietică.

„În momentul de față nu există niciun alt hotel ca acesta în lume”, consideră Nguyen Huu Duong, acționar majoritar și președinte al grupului Hoa Binh.

Caracterul aparte al hotelului poate fi descoperit cu ușurință. Facilitățile acestuia includ „infinity pool” a căui gresie este acoperită cu o foiță subțire din aur de 24 de karate, băi decorate cu același metal galben în camarele rezervate turiștilor și chiar detalii arhitectonice care strălucesc impresionant în lumina soarelui. Unde mai pui că până și cada de baie, vasul de toaletă sau chivetele sunt placate cu aur.

„Mi-a schimbat opinia în privința luxului. Alte hoteluri de lux folosesc de obicei marmură ca gresie, dar aici totul este placat cu aur de la clanță până la toaletă”, a declarat Luong Van Thuan, un vietnamez în vârstă de 62 de ani care deține el însuși un hotel și, tocvami de aceea, a ținut să ia parte la inaugurare.

Țintind clienții cu gusturi extravagante, hotelul nu se diferențiază de alte asemenea stabilimente de lux din Hanoi la nivel de preț. O noapte de cazare costă circa 250 de dolari americani.

Veteran al războiului din Vietnam, fost proprietar al unei firme de ciclotaxi, Nguyen Huu Duong, acționar majoritar al noului hotel, și-a majorat averea grație afacerilor din domeniul construcțiilor, dar și din intermedierea vânzării unor proprietăți. El are acum în plan dezvoltarea unior resorturi asemănătoare în orașul Ho Chi Minh, dar și într-o stațiune din centrul Vietnamului.

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
StumbleUpon
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

SPONSORIZAT